Valgeir Sigurdson (IS)

ARRANGEMENTET HAR VÆRT

Valgeir Sigurdson (IS)

The art of listening - Kunsten å lytte

  • søndag 25. juni — 15:00

Storsalen

I en verden full av turbulens og (hvit) støy prøver disse artistene å gjenvinne og revurdere kunsten å lytte samt det og skape rom for kontemplasjon, stillhet gjennom nye, vakre komposisjoner. Disse elementene gjenspeiles i en 60-minutter sangsyklus ikledd artistenes karakteristiske lydlandskap.

Den belgiske kontratenoren og regissøren Benjamin Abel Meirhaeghe og Festspillenes Associate Artist 2021-2023, islandske Valgeir Sigurðsson, presenterer verket «Kunsten å lytte», en unik kombinasjon mellom elektronisk og klassisk samtidsmusikk. De har blant andre med seg fiolinisten Elisabeth Klinck.   

Komponist og produsent Valgeir Sigurðsson er kjent for sin oppslukende lydverden, som ofte visker ut grensene mellom klassisk samtidsmusikk og elektronisk produksjon.  

Han har jobbet mye som produsent, lydingeniør og arrangør for artister fra hele verden, inkludert Björk, Bonnie ‘Prince’ Billy, Feist, Tim Hecker, Anohni, CocoRosie, Jóhann Jóhannsson, Víkingur Ólafsson og mange andre. The New York Times kåret Dissonance Live til et av de beste showene på festivalen Sónar i Barcelona i 2017.  

Benjamin Abel Meirhaeghe er en regissør og sanger som ønsker å omskrive operaens regler og «frigjøre klassisk musikk, fordi den skal tilhøre alle». I sine verker blander han klassisk musikk med pop og samtidsscenografi på en særegen måte.  

Elisabeth Klinck (f. 1995) er aktiv på den klassiske, elektroniske og eksperimentelle scenen, og jobber for tiden med sin solodebut. 

Prosjektet er en samproduksjon mellom den belgiske institusjonen for ny klassisk musikk, B-Classic, Festspillene i Nord-Norge og Nordlysfestivalen. 

Medvirkende

Valgeir Sigurðsson

Benjamin Abel Meirhaeghe

Elisabeth Klinck, fiolin

Priser

Voksen
450,-
Under 18 år
225,-
Barn 0-13 år
0,-
Varighet
1 time
Servering
Åpner 1 time før forestillingen starter.
Arrangør
Festspillene i Nord-Norge