Stein Torleif Bjella med band (NO)

ARRANGEMENTET HAR VÆRT

Stein Torleif Bjella med band (NO)

Festspillene i Nord-Norge

  • fredag 30. juni — 18:00

Storsalen

Stein Torleif Bjella og hans bunnsolide band kommer til Harstad og Festspillene i Nord-Norge. Det blir en av hans få konsertene i nord i år.

Stein Torleif Bjella er en av landets aller største visekunstnere, med en rekke utgivelser bakseg, som til sammen har høstet fantastiske kritikker, og skaffet ham trofaste fans over helelandet.

Nå er han igjen aktuell med ny musikk, og et nytt album ventes høsten 2023. 

Bjella gjorde seg for alvor bemerket med solodebuten  «Heidersmenn» i 2009, og to år senere innkasserte oppfølgeren  «Vonde visu» Spellemannprisen. «Heim for å døy»  avsluttet trilogien i 2013, med førsteplass på VG-lista.  

Etter dette har artisten fra Ål i Hallingdal sluppet de  kritikerroste studioalbuma «Gode Liv» og «Øvre-Ål Toneakademi», samt laget et eksperimentelt spoken word improalbum sammen med bandet. han har gitt ut «Bjellasangar arrangert for messing & tre», et samarbeid mellom Bjella og Kringkastingsorkesteret, og  vunnet Edvardprisen, Prøysenprisen,  Skjæraasenprisen  og Bendiksenprisen. 

«Eg ska kysse so Jesus gret» og «Psykisk kan du vera sjøl», synger Bjella. I musikken hans møtes ytterpunktene: Ett øye ler, ett gråter. Sørgmodig glede og romantisk hjartesorg.  Personene, skildringene og fortellingene vi møter i tekstuniverset, var også inspirasjonen til teaterstykket «Kan nokon gripe inn», sett av over trettitusen, da det ble satt opp på det Norske Teatret i 2017.  

Stein Torleif Bjella er i tillegg en respektert forfatter, og står bak diktsamlingen ”Jordsjukantologien Nr. 1”,  og romanen «Fiskehuset», som begge har høstet strålende kritikker og kommet i flere opplag. »Fiskehuset» ble nominert til P2-lytternes romanpris og mottok Nynorsk Litteraturpris. Romanen er til nå oversatt til dansk, tysk, nederlands, tjekkisk og færøysk. 

Medvirkende

Stein Torleif Bjella, vokal og gitar
Geir Sundstøl, gitar
Eirik Øien, bass
Kenneth Kapstad, trommer

Priser

Voksen
450,-
Under 18 år
225,-
Barn 0-13 år
0,-
Servering
Åpner 1 time før forestillingen starter.
Arrangør
Festspillene i Nord-Norge