Seigmen (NO)

ARRANGEMENTET HAR VÆRT

Seigmen (NO)

  • onsdag 26. juni — 18:00

Storsalen

For fans av alternativ rock er Seigmen et navn som får hjertet til å banke raskere. Nå bringer bandet sin lidenskapelige musikk igjen til Harstad og Storsalen – 30 år etter «Hjernen er alene».

Bandet har vært en totalleverandør av tung, storslått og fengende melankoli siden 1989.  Med et arvemateriale bestående av kritikerroste album og energifylte liveopptredener har bandet skapt seg en trofast følgerskare i løpet av sine mange år i bransjen.  

Som en av de få gjenlevende bandene fra den norske rockens gullalder på 1990-tallet, representerer Seigmen en viktig del av landets musikalske arv. 

I 1994 kom bandets gjennombrudd med coverversjonen av deLillos’ “Hjernen er alene” og det påfølgende tredjealbumet “Total”, som etablerte Seigmen som et av landets mest karakteristiske og populære rockeband. Seigmen vant Spellemannprisen for rock allerede på midten av nittitallet med det klassiske albumet “Metropolis”.  

 I 1996 spilte bandet også i Storsalen under Festspillene.  I 2008 ble de det første norske bandet som ble invitert til å spille i Operaen. I 2021 gjorde gitarist og vokalist Marius Roth Christensen en solid innsats i “Stjernekamp”. 

Høsten 2023 slapp Seigmen igjen ny musikk. Singelen “Berlin» var første låt ut fra et nytt album, og i år slippes “Resonans”, deres første album på ni år. Konserten med Seigmen er en mulighet for fans og musikkentusiaster til å oppleve et ikonisk band og deres karakteristiske lyd og dyptpløyende tekster i byens storstue. 

Priser

Standard
450,-
Ungdom (13-17)
225,-
Barn under 13 år
0,-
Varighet
1 time
Servering
Åpner 1 time før forestillingen starter.
Arrangør
Festspillene i Nord-Norge