Pot-au-feu – KinOmatisk

ARRANGEMENTET HAR VÆRT

Pot-au-feu

KinOmatisk

  • torsdag 11. april — 18:00

Lillesalen kafé

Port-au-feu - Veien til hjertet (Frankrike 2023). Franske delikatesser fra Mat av Vahl inkludert i billettprisen. Maten serveres kl 18:00 og dørene åpner kl 17:00. Innledning av kinosjef Helene Hokland, Harstad Kino.

«Pot-au-feu – Veien til hjertet» vant prisen for beste regi på Cannes filmfestival i fjor.

I en film som vil fenge både matelskeren og romantikeren møter vi kokkene Dodin Bouffant og Eugéne (Juliette Binoche) i deres kulinariske samarbeid på et idyllisk gods i Sør-Frankrike på slutten av 1800-tallet – og i deres årelange kjærlighet til hverandre.

Frankrike i 1885. Eugénie jobbet som kokk for den berømte restauranteieren Dodin i 20 år. Hun anses som utmerket på sitt felt. I løpet av årene, fordi Eugénie og Dodin tilbrakte mye tid på kjøkkenet sammen, oppsto det følelser mellom dem. Deres felles kjærlighet til mat har skapt unike, deilige og utsøkte retter som er uten sidestykke og tiltrekker seg mange spisegjester fra hele verden. Frihetselskende Eugénie ønsket imidlertid aldri å gifte seg med Dodin. Da bestemte Dodin seg for å lage mat til sin elskede for første gang.

Pot-au-feu – Veien til hjertet er en romantisk, stillferdig og varm film om kjærligheten mellom to personer som har jobbet og laget mat sammen side om side i mange, mange år. Det er også noe mystisk ved måten filmen tar seg tid til å vise alt i matlagingen ned til minste detalj – en mystikk som kanskje også er beskrivende for kjærligheten Eugéne og Dodin deler med hverandre.

Regi: Tran Anh Hung
Språk: Fransk
Teksting: Norsk
Lengde: 134 minutter

Om KinOmatisk

KinOmatisk er et unikt og populært film- og matkonsept. Du er invitert til tankevekkende og bevegende opplevelser. KinOmatisk viser anerkjente kvalitetsfilmer, gir filmfaglig påfyll og serverer lekker mat. Maten er fra det samme landet som filmen er fra, og den serveres i samme salen som filmen vises. Det er også en bar i salen.

Velkommen til hyggelige og opplevelsesrike kvelder!

Priser

Standard
475,-
Aldersgrense
6 år
Servering
Baren åpner 1 time før forestillingen starter og er åpen inne i salen under hele filmen. Franske delikatesser fra Mat av Vahl inkludert i billettprisen. Maten serveres kl. 18:00 og dørene åpner kl. 17:00.
Arrangør
Harstad Kulturhus

Annet

KinOmatisk er støttet av Norsk Filminstitutt.