Musikk i spatiale rom (NO)

ARRANGEMENTET HAR VÆRT

Musikk i spatiale rom (NO)

Festspillene i Nord-Norge

  • lørdag 24. juni — 19:30
  • lørdag 24. juni — 21:00

Lillesalen

Louisa Palmi, en av årets ungkunstnere introduserer omsluttende høyttalermusikk for publikum. Denne typen konsert settes svært sjelden opp, og må oppleves live for å få en ekte omsluttende opplevelse.

Musikken er komponert i 3D, slik at den kommer fra alle retninger rundt publikum, og lydene musikken består av, beveger seg rundt publikum. 

Louisa Palmi (f. 1995) er en ambisiøs og innovativkomponist, lydkunster og musiker fra Tromsø. I sine komposisjoner dyrker Palmi det arktiske landskapet og viser en sterk nysgjerrighet på verden og samfunnsfenomener. 

I sine komposisjoner dyrker Palmi det arktiske landskapet og viser en sterk nysgjerrighet på verden og samfunnsfenomener. Hun bruker mye organiske lyder og bevegelser i sitt lydmateriale. Verkene som kommer til å spilles er komposisjoner som er basert på feltinnspillinger hun har tatt opp under flere år. I musikken trekker hun inn inspirasjon fra flere sjangrer og hun bruker avansert teknologi for å komponere musikken.

Hun utforsker levende og skiftende lydbilder som er basert på tydelige teksturer og vekslende lyder. Man kan forvente seg å bli tatt med på en reise gjennom ulike lydlandskap med fokus på detaljer, bevegelser og kontraster. Publikum kommer til å bevege seg mellom dypt fokus og sterke inntrykk.  

Hun studerer en master i eksperimentell komposisjon ved Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Her har hun studert under blant annet Natasha Barrett som er verdensledende innenfor komposisjon av denne typen musikk og Arve Henriksen legendarisk musiker og komponist.

På kort tid har hun fått mye oppmerksomhet og hennes verk har blitt presentert mange steder i Europa som for eksempel Inkonst (Malmö), Palace of the Grand Dukes (Vilnius), Sentralen (Oslo) Insomnia Festival (Tromsø), 3:e Våningen (Göteborg) og Verona Resona (Verona). Hun har samarbeidet med mange etablerte artister, blant annet Per Martinsen (Mental Overdrive) og Toby Kassel (koreograf). 

Medvirkende

Louisa Palmi, Ungkunstner 2023

Priser

Voksen
350,-
Under 18 år
175,-
Varighet
1 time
Servering
Åpner 1 time før forestillingen starter.
Arrangør
Festspillene i Nord-Norge