Klar en klassiker – Engegårdkvartetten

Klar en klassiker

Engegårdkvartetten

  • torsdag 25. januar — 19:30

Lillesalen kafé

Kjøp billetter

Engegårdkvartetten ble til under midnattssolen i Lofoten i 2006 og ble raskt et av Norges mest ettertraktede ensembler.

Kvartetten har en travel konsertplan og opptrer på noen av Europas fineste arenaer, blant annet på Salzburgs Mozarteum og Prahas Rudolfinum, og sist på turné i Sør-Amerika. Festivalopptredener inkluderer Delft Kammermusikkfestival, SoNoRo Festival og Heidelbergs Streichquartettfest, og de er glad for å ha opplevd samspill med, blant andre, Sir András Schiff, Leif Ove Andsnes og Christian Ihle Hadland.

Program

Wolfgang Amadeus Mozart: KV 137 i B dur (1772)
Wolfgang Amadeus Mozart: KV 589 i B dur (1790)
– pause – 
Béla Bartók: Strykekvartett nr. 5 Sz. 102, BB 110 (1934)

To svært ulike komponister, begge med et kraftig budskap som Engegårdkvartetten brenner for å formidle. Konserten åpner med en av Mozarts aller tidligste kvartetter, skrevet da han var kun 16 år gammel, på en turné til Milano med hans pappa Leopold. Mot slutten av hans alt for kort liv, skrev Mozart den nydelige B dur kvartetten KV 589, som var viet kongen og amatør cellisten Friedrich Wilhelm II. Mozart inkluderte noen nydelige cello melodier for å smigre seg inn i kongens hjerte, da han tragisk nok var i pengenød. Bartóks lidenskapelig engasjement for folkemusikk, som han beviste integrerte inn i hans komposisjoner, gir musikken et enorm rytmisk og harmonisk vitalitet. Den 5. strykekvartett gir også en sjelden anledning til å fordype seg i klangen av Bartóks kjente “natt-musikk”, med lyder rett fra det ungarske landskapet.

Medlemmene i Engegårdkvartetten er dypt involvert i å fremme kammermusikk i Norge. Arvid Engegård er grunnlegger og kunstnerisk leder av Lofoten Internasjonale Kammermusikkfestival, og flere av kvartettens medlemmer er dypt involvert i Oslo Quartet Series. Sist men ikke minst, har Engegårdkvartetten sin egen festival, «På 123», som, over en langhelg, fordyper seg i livet og musikken til en ny komponist hvert år. I år blir det «Bartók på 123», 17.-19. november på Nynorskens hus i Oslo.

Priser

Standard
345,-
Student
145,-
Ungdom under 18 år
145,-
Varighet
1 time og 30 minutter inkludert pause
Servering
Åpner 1 time før konserten starter, og er åpent inne i salen under hele forestillingen.
Arrangør
Harstad Kulturhus