KinOmatisk – Den elskverdige sjefen – Spansk film- og matkveld

ARRANGEMENTET HAR VÆRT

KinOmatisk - Den elskverdige sjefen

Spansk film- og matkveld

  • torsdag 5. oktober — 19:00

Lillesalen kafé

Film: Den elskverdige sjefen (Spania, 2021) Regi: Fernando León de Aranoa. Innledning til filmen ved filmviter Kathrine Ridderseth.

Det spanske Oscar-bidraget (2021) med Javiar Bardem i hovedrollen som den elskverdige sjefen hvor alt går galt… 

En fabrikk som produserer industrielle vekter venter besøk av en komité som potensielt kan gi dem en høythengende hederspris. Samtidig havner flere av de ansatte i trøbbel, og sjefen forsøker å kamuflere den ene katastrofen etter den andre.

Den spanske regissøren Fernando León de Aranoa og skuespiller Javier Bardem har nok en gang kastet seg inn i et samarbeid, denne gangen er resultatet en mørk komedie om klasseskillene på en arbeidsplass. Hovedpersonen er den karismatiske direktøren Blanco (Bardem), som med sine hvite løgner og vinnende vesen har en egen evne til å få de fleste situasjoner til å vippe i sin favør. I løpet av en hektisk uke får vi også innblikk i de ulike utfordringene som de ansatte ved fabrikken strir med, når de deler bekymringene sine med sjefen som insisterer på å ha en finger med i stort og smått.

I manges øyne (ikke minst sine egne) er Blanco en sann venn og farsfigur for sine ansatte. Ja vel, så er han kanskje litt for glad i de unge praktikantene, og han må kanskje ty til ufine metoder av og til. Slik er det jo når man sitter på toppen og skal styre alt og alle! Men akkurat denne uka, når fabrikken hans burde fremstå plettfri, så virker det plutselig som verden har bestemt seg for å konspirere mot ham. Vil han klare å hale prisen i land, og hva vil det gå på bekostning av?

Språk: spansk

Varighet: 115 minutter

Aldersgrense: 12 år

Om KinOmatisk

KinOmatisk er et unikt og populært film- og matkonsept. Du er invitert til tankevekkende og bevegende opplevelser. KinOmatisk viser anerkjente kvalitetsfilmer, gir filmfaglig påfyll og serverer lekker mat. Maten er fra det samme landet som filmen er fra, og den serveres i samme salen som filmen vises. Det er også en bar i salen.

Velkommen til hyggelige og opplevelsesrike kvelder!

På denne KinOmatisk-forestillingen serveres det mat fra

Priser

Standard
475,-
Aldersgrense
12 år
Servering
Åpner 1 time før forestillingen starter og er åpen inne i salen under hele filmen. Spansk tapas fra Mat av Vahl er inkludert i billettprisen. Maten serveres kl 19.00.
Arrangør
Harstad Kulturhus

Annet

KinOmatisk er støttet av Norsk Filminstitutt.