Jørn Hoel & Steinar Albrigtsen

ARRANGEMENTET HAR VÆRT

Jørn Hoel & Steinar Albrigtsen

  • torsdag 8. februar — 19:00

Storsalen

To av landets mest kjente og kjære artister har igjen bevist at de er som gode viner; de blir bare bedre og bedre med årene som går. Nå blir det vinterturnè, og spilling på Harstad Kulturhus!

Etter vanvittig, vellykkede konserter for fulle hus, stående jubel og toppscore fra kritikere i sommer, gjenforenes Jørn og Steinar for å underholde nye og gamle fans.

Gutta på 60 + leverer både nostalgi og nyskapning. Deres mest kjente hitlåter spilles side om side med gamle og nye covere som vi alle kjenner og har et forhold til. Sammen med perkusjonisten, Aleksander Pettersen, skaper Jørn og Steinar et akustisk, rytmisk og rått lydbilde som publikum kjenner, digger og elsker.

Men det er ikke bare musikken som vekker oppsikt; barndomsvennene er også kjent for sine fortellerevner. Anekdoter fra et langt liv som spellemenn, sladder, stories og vennligsinna mobbing av og om hverandre får salen til å måpe i vantro og brøle av latter –  og selvfølgelig en og annen ekte eller tvilsom kjærlighetserklæring til deres nordnorske opphav følger med.

Røffe gitarspill, soulflørtende vokalprestasjoner på linje med legendene de så opp til og hamonier så elegante, at selveste Simon og Garfunkel fikk konkurranse, gjorde at gutta vakte oppsikt i ungdommen.

Selv om de sammen begynte sine karrierer som blues- og rootsartister, slo Jørn gjennom først med «Inkululeko» i Melodi Grand Prix 1986. Han forlot blues´en for morsmålet og han sprengte hjerter og salgsrekorder med legendariske poplåter som: «Har en drøm, Elske i sneen, og ”Ei hand å holde i». Senere kom monsterhit´n ”Lost in the tango”, før han ”kom hjem igjen” til røttene, R&B` og soul, der hvor den karakteristiske stemme får skinne.

Steinar fikk braksuksess i 1990 innen country-sjangeren med låter som «‘Till the morning comes», « In Rosas heart», og «She belongs to the rain». Hans glimrende fingerspill, dype, melodiøse røst og fengslende tekster og melodier gjorde sangene til umiddelbare klassikere.  

Nå er de altså gjenforent og turnerer landet rundt, hvor publikum vil oppleve deres unike samspill på scenen som bunner i et nært vennskap fra barndommen, både på og utenfor scenen.

Er du en av dem som har glemt konsertens gleder mellom pandemi, renteøkninger og stive strømpriser, kan vi love deg at denne kvelden vil jogge i gang både lyst, glød og hukommelse. Minner vil strømme, allsang og latter sitte løst, og hoftene vil vrikke, ikke minst til rytmen fra den dyktige perkusjonisten, Alexander Pettersen.

Det er bare å begynne å glede seg til vinterens store musikalske, nostalgiske helaften med disse gutta.

Priser

Standard
495,-
Servering
Åpner 1 time før konserten starter.
Arrangør
Harstad Kulturhus