En vakker morgen – KinOmatisk

ARRANGEMENTET HAR VÆRT

En vakker morgen

KinOmatisk

  • onsdag 3. mai — 19:00

Lillesalen kafé

«Et kjærlig, iakttagende blikk gjennom hverdagslig dramatikk der spenningene aldri overdrives, men formidles med troverdighet. «En vakker morgen» er en varm, sår og nydelig film» – NRK Filmpolitiet, terningkast 5 

EN VAKKER MORGEN hadde verdenspremiere under Cannes Film Festival i programmet Director’s Fortnight.

Filmen vant Europa Cinemas Labal Award for Beste Europeiske Film. 

Sandra (Lea Seydoux) bor i en liten leilighet i Paris sammen med sin åtte år gamle datter. Hun besøker jevnlig sin far, Georg, som lider av en nevrodegenerativ sykdom som undergraver hans evner dag for dag. Mens hun sliter med å sikre faren en plass på et anstendig sykehjem, støter hun på Clément på tur i parken med sin sønn. Til tross for at han er i et annet forhold, kan de ikke la være å starte en het affære. 

Lea Seydoux’ karriere spenner fra Cannes-vinneren Blå er den varmeste fargen til siste femme fatale i rekken av Bond-kvinner, og One Fine Morning er nok et høydepunkt i hennes karriere. En skuespillerprestasjon uten like. Denne sjarmerende filmen fanger de korte og verdslige øyeblikkene i livet til en kvinne som prøver å sette i gang livet igjen. Filmen er en ærlig skildring av livet og kjærligheten. 

«Et finstemt menneskelig drama som får ekstra etterklang iv Bill Fays skjøre «Love will remain»» – Adressa, terningkast 5 

En mesterlig film om livet og kjærligheten fra den prisvinnende regissøren Mia Hansen-Løve (Dagen i morgen, Bergman Island)

Regi: Mia Hansen-Løve

Land: Frankrike (2022)

Språk: fransk

Teksting: norsk

Aldersgrense: 12 år

Priser

Standard
450,-