En kvinne i Istanbul – KinOmatisk

En kvinne i Istanbul

KinOmatisk

  • onsdag 4. september — 18:00

Lillesalen kafé

Kjøp billetter

Tyrkisk film- og matkveld. Film: En kvinne i Istanbul. Regi: Levan Akin. Land: Sverige, Georgia, Tyrkia (2024). Elias Restaurant serverer tyrkisk mat i salen før filmen. Bar i salen. Innledning ved kinosjef Helene Hokland.

Transkvinnen Tekla stakk av fra familien i Georgia til Istanbul – og forsvant. Nå har tanten, den pensjonerte læreren Lea, bestemt seg for å finne henne. Med seg har hun den unge nabogutten Achi, som sier han har adressen til Tekla og kan hjelpe med letingen. Sammen reiser de til Istanbul – en yrende og fargesprakende metropol der alt kan skje. Men hvordan finner man noen som ikke vil bli funnet i en by med 15 millioner innbyggere? Når de møter advokaten Evrim, får de hjelp i letingen. Evrim kjemper for transpersoner og prostituertes rettigheter, og gjennom møter med dette miljøet kommer de stadig nærmere Tekla.

EN KVINNE I ISTANBUL er et energisk og rørende drama fylt av humor og varme – og karakterer du blir glad i. Det starter som en fortelling om to personer fra ulike generasjoner som motvillig blir kjent med hverandre. Men gjennom de ulike møtene blir filmen en rik skildring av gatelivet i dagens Istanbul – hvor menneskeskjebner stadig krysser hverandre og små gester av hjelpsomhet kan ha stor betydning.

Den svensk-georgiske regissøren Levan Akins forrige film var den prisbelønnede I MORGEN DANSER VI, hvor handlingen var lagt til Tbilisi i Georgia. I hans nye film tar han deg med på en autentisk reise gjennom Istanbul med et umake par i sentrum. «Jeg ønsket å lage en film som skaper større forståelse mellom generasjoner» sier regissøren. Resultatet er en sjeldent varm film om dem som faller utenfor samfunnet – og muligheten til å rette opp fortidens feil.

PRESSEN OM FILMEN

«Akkurat det verden trenger nå» – Cineuropa

«Sterk humanisme» – Klassekampen

«En gripende fortelling om kjærlighet, tap og håp» – Filmmagasinet

«Rørende … Genuin glede og kjærlighet» – Gøteborg-Posten

«En varm, humanistisk film» – The Hollywood Reporter

«Rørende drama om å rette opp fortidens feil» – IndieWire

«Levan Akin åpner øynene våre for dem som ofte blir oversett» – Variety

Språk: Tyrkisk, Georgisk, Engelsk (tekstet på norsk).

Priser

Standard
475,-
Varighet
Film: 105 minutter
Aldersgrense
12 år
Servering
Elias Restaurant serverer tyrkisk mat i salen før filmen. Bar i salen.
Arrangør
KinOmatisk

Annet

KinOmatisk er støttet av Norsk Filminstitutt.

Arrangementet inngår i programmet til Harstad Pride 2. – 7. september.