Eldredagen 2023

ARRANGEMENTET HAR VÆRT

Eldredagen 2023

Jørn Hoel & Steinar Albrigtsen, Kaikameratene, med fler

  • tirsdag 3. oktober — 10:00
  • tirsdag 3. oktober — 12:00

Storsalen

3. oktober går den tradisjonsrike Eldredagen av stabelen i Harstad Kulturhus. Det blir selvsagt den tradisjonelle festkonserten i storsalen, i tillegg til at hele Kulturhuset tas i bruk for å skape hyggelige møteplasser for informasjon og aktivitet for både eldre og pårørende.

Program for Eldredagen

Kl. 10:00: Kulturhuset holder åpen dag – GRATIS

Kl. 12:00: Festkonsert i Storsalen – Billett kr 150

Festkonsert

Årets festkonsert byr på en variasjon av musikkinnslag, dans og humor. Forestillingen åpner med danseinnslag fra Harstad Kulturskole, etterfulgt av velkomsttale ved ordfører. Stemningen blir satt av den kjente duoen Jørn Hoel & Steinar Albrigtsen. Deretter blir det et variert reportoar fra mannskoret Kaikameratene. I tradisjonens tro skal Eldrerådets Innsatspris deles ut på festkonserten. Eldredagens hovedtale presenteres av Knut Olaf Frikstad. Konferansier for dagen er Petter Ytterstad.

Eldrerådets Innsatspris

I samarbeid med Sparebank 68° Nord og den Danske Bank tildeles Eldrerådets Innsatspris til personer/organisasjoner som i sin fritid på frivillig basis, og uten økonomisk vinning, gjør en innsats – en god og hjelpende gjerning til noen som trenger det. Prisen deles ut én gang i året i forbindelse med markeringen av Den Internasjonale Eldredagen.

Jørn Hoel & Steinar Albrigtsen

To av Norges mest folkekjære artister gjennom tidene skal gjøre noen musikalske innslag under årets Eldredag på Harstad Kulturhus. Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen er de to barndomskameratene, som i ungdommen var en sjarmerende sangduo, som utviklet seg til å få unike solo-karrierer hver for seg.

På denne konserten kan publikum forvente seg nostalgi og fantastiske sanger fra øverste hylle, med de meste kjente hitsene fra hver deres karriere, men også sanger de har hatt på eget reportuar i alle disse årene. Siden de kommer fra Nord-Norge, har de selvfølgelig med seg en rekke historier med humor og sjarme, i konsertene sine.

Begge hadde bakgrunn i blues og roots musikken, og Jørn slo gjennom først med vakre og nære sanger på norsk; «Har en drøm, Elske i sneen, og Ei hand å holde i». Senere kom «Lost in the tango», og mer latino og soulmusikk.

Steinar fikk sitt definitive gjennombrudd på slutten av 80-tallet med sine country-inspirerte album. Begge har toppet hitlister, og ble med det hver for seg, kjent over hele landet.

Senere på 90-tallet kom de sammen igjen, og spilte inn et par album, som resulterte i lange turneer landet rundt. Publikum fikk igjen oppleve deres unike samspill, som grunner i oppveksten og deres nære vennskap fra barndommen, med utallige konserter og turneer.

Det er bare å glede seg til en musikalsk reise og med vakre stemmer, sylskarpe vokale prestasjoner, et røft gitarspill, ispedd lun og folkelig humor.

Kaikameratene

Mannskoret «Kaikameratene» er en gjeng med godt voksne gutter som liker å synge. De har et variert repertoar, som spenner seg fra kristne sanger til shanties. De byr på godt humør og mener at trivsel er en viktig innsatsfaktor.

De gleder seg veldig til å synge på Eldredagen 3. oktober i Harstad kulturhus.

Konferansier Petter Ytterstad

Petter Ytterstad er oppvokst i Ervika, med far fra Ervika og mor fra Trosterudveien (Oslo Vest). Med det har han fått det beste fra to verdener: Vett og uvett møter Skikk og bruk. Petter har over 20 års erfaring som toastmaster, konferansier og formidler. På dagtid er han lærer ved Heggen videregående skole, der han på strak arm tar undervisning på både norsk, engelsk og fransk. Ellers er Petter synlig på flere ulike arenaer i Harstad. Han har blant annet drevet på med scenekunsten standup siden 2016, som han gjør alene eller sammen med andre komikere i ulike konstellasjoner. I 2023 har han vært stor pådriver i produksjonene «All makt i denne sal» på Harstad Kino, «Jazz Tribute – Dr. Ytterstad´s 80th birthday» på Harstad Kulturhus og Harstad Standupfestival som går av stabelen i september.

Petter Ytterstad

Møteplass for eldre og pårørende

Fra kl. 10:00 er det åpen dag på Kulturhuset. Da skal bygget fylles med hyggelige sitteplasser der man kan nyte en kopp kaffe og prat, samt få informasjon om tilbud i kommunen for eldre og pårørende. Det blir stasjoner med representanter for blant annet Avdeling for koordinering og tildeling av helse- og omsorgstjenester, Helse og Mestring, Brann og redningstjenesten, Røde Kors og Frivilligsentralen, Harstad Sanitetsforening og Pensjonistforeningen. Dette tilbudet er gratis og åpent for alle.

Samarbeidspartnere

Harstad Frivillighetssentral

Priser

Standard
150,-
Varighet
Åpen dag starter kl. 10:00 og varer frem til Festkonserten som starter kl. 12:00. Selve konserten har en varighet på 1 time og 30 minutter.
Servering
Det blir servering av kaffe og te under hele arrangementet.
Arrangør
Harstad Kulturhus