Det nye nord (NO/SÀ)

ARRANGEMENTET HAR VÆRT

Det nye nord (NO/SÀ)

7 nordnorske artister med helt nye historier fra nord

  • mandag 24. juni — 18:00

Storsalen

Hva skjer når syv låtskrivere tar tempen på det nye Nord-Norge, lar klisjéene få hvile og heller finner nye ord og historier om livet og utviklingen i nord?

Prosjektet «Det nye nord» har samlet artistene Moddi, Lars Bremnes, Ingvild Austgulen, Frode Larsen, Risten Anine Gaup, Emil Kárlsen og Jon-Are Masternes (KLISH), latt de hver for seg besøke ulike deler av landsdelen for å samle inntrykk, uttrykk og inspirasjon til ny musikk. Nå samles trådene – og sangene.

Ideen til prosjektet kommer fra artisten Moddi, og ønsket er å skape musikk uhildet av det nostalgiske sløret som ofte legges over poesien her i nord.

Gjennom sjangre som rap, vise og joik vil artistene presentere nye låter i dette unike prosjektet, om det som er nå og om det som skal bli.

«Det nye nord» er et samarbeidsprosjekt mellom Moddi, Nordland fylkesbibliotek, folkebibliotekene i Nordland, Bodø 2024 og Festspillene i Nord-Norge.

– Da jeg begynte å skrive sanger etter feltoppholdsmetoden, oppdaget jeg at Nord-Norge har forandret seg. Da tenkte jeg at dette må flere enn meg få se. Resultatet ble storprosjektet «Det nye nord». Jeg er vanvittig spent på hvordan landsdelen oppleves av andre øyne enn mine egne. Låtskriverne har opplevd landsdelen vår på nært hold: Smelteverkene, laksemerdene, landemerkene, utkantene. Inntrykkene derfra har ledet til ny musikk – musikk som ikke hadde kunnet bli skrevet fra et skrivebord hjemme.
Moddi

Medvirkende

Moddi
Vokal / låtskriver

Ingvild Austgulen
Vokal / låtskriver

Lars Bremnes
Vokal / låtskriver

Risten Anine Gaup
Vokal / låtskriver

Emil Karlsen
Vokal / låtskriver

Frode Larsen
Vokal / låtskriver

Jon-Arne Masternes (KLISH)
Vokal / låtskriver

Joakim Kristiansen
Bass

Mikael Pedersen Jacobsen
Slagverk

Øystein Čalbmigeađgi Myrvoll
Tangenter / bandleder

Priser

Standard
450,-
Ungdom 13-17 år
225,-
Barn 0-12 år
0,-
Varighet
1 time
Servering
Åpner 1 time før konserten starter.
Arrangør
Festspillene i Nord-Norge