Bitcoinbilen (NO)

ARRANGEMENTET HAR VÆRT

Bitcoinbilen (NO)

Festspillene i Nord-Norge

  • mandag 26. juni — 15:00

Harstad Kino

Ei nordnorsk kystbygd på kollisjonskurs med investorkapital og kryptovaluta.

Trygve Luktvasslimos spillefilmdebut Bitcoinbilen er en fengende musikal om den nordnorske kystbonden Gloria, de søte små geitene hennes og deres nye nabo: et kolossalt datasenter som skal utvinne bitcoin. 

Lillebror Lukas kommer hjem på sommerferie samme dag som den nye kryptogruva offisielt åpner. På vei hjem fra flyplassen oppdager han sjokkert at de har plassert bitcoin-anlegget oppå kirkegården. Så hvor har de flyttet graven til Lukas og Glorias foreldre? Og vent – hvorfor har ikke bygdefolket protestert?

Merkelige ting begynner å skje, badetemperaturen i havet stiger til umulige 28 grader, krepert fisk flyter på land og de finner ei død geit i skogen. Det viser seg at den styrtrike investoren Rita fra Bodø har noen enda mørkere planer enn å utvinne bitcoin, og til det trenger hun å støvsuge det regionale strømnettet for all den elektrisiteten som går an å oppdrive.   

Produsert av Lukt Studios, co-produsert av Festspillene i Nord-Norge og Altibox.  

Trygve Luktvasslimo er bosatt på Valberg i Lofoten. Han har tidligere laget den prisbelønte novellefilmen Den veganske tannbørsten (2019) og hørespillet Mulighetsperleporten (2021) som fikk strålende anmeldelser i bl.a. Dagsavisen. Trygve er Festspillene i Nord-Norges Festspillprofil for 2022 og 2023, og Bitcoinbilen får derfor verdenspremiere i Harstad 26. juni i år. 

Medvirkende

Trygve Luktvasslimo, manus, sangtekster og regi
Victoria Sergeenko, musikk
Rasmus West, foto
Sunniva Birkeland Johansen, Henrik Paus, Zoe Winther-Hansen, Johannes Winther Farstad, Espen Beranek Holm, England Brooks, Irene Ågot Sundsfjord, Marianne Eline Jakobsen m.fl., medvirkende

Priser

Voksen
175,-
Under 18 år
90,-
Barn 0-13 år
0,-
Varighet
1 time og 35 minutter
Arrangør
Festspillene i Nord-Norge