A Night with Buddha

ARRANGEMENTET HAR VÆRT

A Night with Buddha

  • søndag 10. mars — 18:00

Lillesalen

Festivalen «A night with Buddha» er en kunstnerisk plattform som gjennom samtaler mellom kulturaktører søker å motarbeide polarisering og undertrykkelse, og å minnes Buddah statuene i Bamiyan som Taliban/IS raserte i 2001.

Siden 2013 har festivalen funnet sted i Bamiyan og siden 2017 har festivalen blitt markert årlig også i Harstad. Da en av aktivistene, Maryam Sharifi, flyttet til Harstad i 2016 ønsket hun å videreføre og forankre plattformen lokalt.

I 2017 gjennomførtes den første markeringen i Harstad siden Taliban kom til makten igjen i august 2021 har situasjonen for kulturelle uttrykk og utdannelse i Afghanistan stadig forverret seg. I 2024 har det gjerne blitt understreket at Afghanistan, all elendighet til tross, var blitt stabilisert og gjort til et trygt land av Taliban. Men denne stabilitetens bakside rommer en kulturell og psykososial krise. Stadig flere afghanske kvinner tar selvmord. Denne krisen utspiller seg i stillhet.

Festivalen ønsker å synliggjøre disse aspektene ved den afghanske realiteten, døden så vel som livskraften som kjennetegner Afghanistan i vår tid: både den uhørte sensuren men også måtene afghanske kunstnere og den sivile befolkningen kjemper mot en fullstendig ødeleggelse av kultur og kulturelle uttrykk som en grunnleggende dimensjon ved tilværelsen.

På denne forestillingen vil du kunne oppleve musikerne og aktivistene Hamid Sakhizada, Marthe Valle, Mikal Lundemo og Naïd Mubalegh.

Priser

Standard
295,-
Servering
Åpner 1 time før forestillingen starter.
Arrangør
A Night with Buddha festivalen