På norsk - med morgendagens dirigenter

En uke, hvert år, får unge lovende dirigenter møte Hærens musikkorps profesjonelle musikere og sammen skaper de konsert. Dette er et samarbeid med dirigentstudiet ved Norges musikkhøgskole i Oslo. I løpet av uken får studenter fra både bachelor –og masterprogram teste sine kunnskaper, under kyndig veiledning av professor Ole Kristian Ruud. I år blir det et helhetlig norsk program, som dirigeres av Eivind Aspen og Daniel Reith på konserten torsdag kveld.

PROGRAM:

Festmarch, Johannes Hanssen

Romanse, Adolf Hansen

Rhapsodie Norvegienne 1 – Johan Halvorsen – arr. Stig Nordhagen

Overture op 2 – Edvard Fliflet Bræin

Pan op 22 – David Monrad Johansen – arr. Steffen Stokland

Fra 100 Folketoner fra Hardanger, opus 151  – Geirr Tveitt – arr Stig Nordhagen
-Med starkt øl te fjells
-Rjupo pao folgafodnae
-Fjellmansjento up i lid
-Garsvoren dansar
-Haringøl

 

Jarl Eivind Aspen studerer master i dirigering ved Norges musikkhøgskole under prof. Ole Kristian Ruud og Sigmund Thorp. Ved siden av studiene jobber Jarl Eivind som frilansoboist, med både bachelor og master i obo fra Norges musikkhøgskole og Barratt-Due musikkinstitutt. Orkestermusikk var alltid det som trakk han inn i musikken, både som oboist og dirigent. Ironisk nok springer hans dirigentambisjoner ut fra orkesteret Nordic Harmony, et dirigentløst orkester han var med på å grunnlegge. I dette orkesteret står kammermusikk så sentralt at dirigenten rett og slett er tatt helt bort, noe som endrer kommunikasjon og arbeidsdynamikken fullstendig. Det er imidlertid ensemblets arbeide med den tidlige- og romantiske musikkens uskrevne og glemte tradisjoner som gav dirigentkallet. For Jarl Eivind er det dermed dirigentens rolle, både som forsker, forvalter og formidler av disse tradisjonene, som har ført han over på en ny karrieresti. 

 

Daniel Reith (f. 1992) er vinner av Dirigentløftets lanseringsprogram Opptakt for perioden 2020-2022. Reith tar master i dirigering ved Norges musikkhøgskole under professor Ole Kristian Ruud og har nylig signert avtale med HarrisonParrott.  Tidligere har Reith studert klaver i Freiburg og Oslo, musikkteori i Freiburg og dirigering i Frankfurt. Han har gjort seg bemerket som en sterk pianist og kammermusiker, gjennom konserter og i konkurranser, og er tildelt flere stipender i Tyskland. Han har arbeidet med en rekke orkestre i Tyskland og Norge, som Hamburg Philharmonic, Neubrandenburg Philharmonic, Bergen Filharmoniske orkester og Stavanger Symfoniorkester. I de kommende sesongene skal Reith bl. a. jobbe med bl.a. KORK, Oslo Filharmoniske orkester og Lithuanian National Philharmonic.

 

 

 

 

Flere opplevelser:

27. nov
Eva Weel Skram Falle til ro – ein julekonsert
13. nov
Fortunate Sons: CreedenceMania Ny dato
15. okt
Hellbillies - 30 år på veien 2021

Våre samarbeidspartnere