Musikk i Nordland har gleden av å presentere «The Giant of the Nordic Viola» - Lars Anders Tomter!

En av nåtidens mest fremragende bratsjister i samspill med musikerne våre i MiNensemblet; Øivind Nussle, Tor Johan Bøen, Lazar Miletic, Benjamin Tomter, Hans-Urban Andersson og Dimitris Kostopoulos.

På programmet står Brahms Sonate for Bratsj og Piano op. 120 og Strykesekstett op. 18. Dette er verk ensemblet vårt har jobbet mye med den siste tiden. Brahms står sentralt i musikkhistorien som en stor kunstnerpersonlighet og en av de mest fremtredende komponister gjennom tidene, spesielt innenfor den romantiske sjanger. I den sammenheng var han sterkt inspirert av tysk folkemusikk så vel som mer typisk wienerklassisk musikk inspirert av Beethoven.   

Lars Anders Tomter har bakgrunn fra Oslo Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole, og ble i 1994 selv professor i Bratsj ved sistnevnte skole.  

Han har en innholdsrik solokarriere på sin CV og har blant annet spilt med BBC Symphony, Royal Philharmonic, Academy of St. Martin in the fields, Oslofilharmonien og Bergen filharmoniske symfoni for å nevne litt. I tillegg har han samarbeidet med dirigenter som Vladimir Ashkenazy, Daniele Gatti, Arvid Jansons, OkkoKamu, Krzysztof Penderecki og Hans Vonk. 

Musikk i Nordland (MiN) er en konsertleverandør, en samarbeidspart for aktører og en kompetanseinstitusjon for arrangører. I tillegg til at vi produserer konsertopplevelser i coproduksjon med andre har vi også en rekke egenproduksjoner med det profilerte kammerensemblet MiNensemblet, som er den utøvende delen av Musikk i Nordland. MiNensemblet skaper store opplevelser på små steder. De har et bredt og spenstig repertoar, er opptatt av kvalitet og kunstnerisk fornyelse, og opptrer med ulike besetninger fra duoer til fullt ensemble.

Flere opplevelser:

23. sep
The Illusions of Alexx Alexxander Flyttet til 2022
04. - 04. mai
Mio, min Mio Riksteatret
29. - 29. apr
Atle Antonsen & Bård Tufte Johansen 12 gode råd
31. mar
Mine venner Riksteatret

Våre samarbeidspartnere