(Sigurd) Lamark er tilbake med sin moderne pop-poesi på Bodødialekt! 29. april 2022 kom endelig hans nyeste album «Tre leiligheta seinere».

Lamark solodebuterte i 2013, og den livsbejaende singelen «Alle dama som e fin» ble lydspor til mang en nordnorsk sommerfest. Med sine to første kritikerroste album «God nok grunn» (2014) og «Byen» (2017) har han etablert seg som en nasjonal stemme fra nord. Fem år seinere kommer endelig oppfølgeren. Det er en moden og tydelig artist vi møter, med et fengende uttrykk og finurlige tekster om personlig utvikling, kjærlighet og etableringsfase.

Reisen mellom leilighetene er både fysisk og abstrakt. Fra barndommens nabolag, gjennom et slitent kollektiv fullt av minner, til prospektet av en fjern, nyoppussa boligdrøm, full av lengsel og identitetsmarkører. «Tre leiligheta seinere» skildrer forholdene som slutter og begynner igjen i samtidens seriemonogami, og kunstens betydning i det hele.

Blant bidragsyterne på albumet finner du musikere fra band som Divest, Konradsen, Kråkesølv og Young Dreams. Stikkord for produksjonen er vintage trommesett, fine gitarer, analoge synther og luftige arrangementer med klokkeklar vokal. I landskapet til alternative popartister som Håkan Hellström og Devendra Banhart og inspirert av sin hjembys visehelt Terje Nilsen, leverer Lamark solid nordnorsk låtskriverhåndverk med et uttrykk som er både smart, sårt og underholdende.

Live har Lamark og vennene levert fyrverkeri av konserter på festivaler som Træna og Hove, og på en mengde klubber, barer, naustloft og kaffesjapper fra nord til sør.

 

Sagt om Lamark:

Nordnorsk pop som er verdt å lytte til
- Musikknyheter

Lamark virkelig masserer både ører og sjel som dypest når han inderlig skriker ut variasjoner av frasen 'føkk den byen her' 
- Bergens Tidene

Den beste debuten siden Kråkesølv i 2009 
- Avisa Nordland

Låten Voksen kunne vært en vinner på et album av Håkan Hellström 
- Avisa Nordland

Sorry Baby er en potent låt som utvilsomt inviterer til gjentatt lytting. 
- Ny musikk hver dag

Følsom, variert pop som går rett i sjelen 
- Universitas

 

Flere opplevelser:

12. feb
Dyrene i Hakkebakkeskogen 70-års jubileum
11. feb
Bellamy Brothers
07. jan
Nyttårskonserten 2023
16. des
Dr. Bergland Uten Grenser

Våre samarbeidspartnere