Film: Tatt av tiden. (Frankrike, 2021). Regissør Eric Gravel. Fransk mat fra Mat av Vahl inkludert i prisen. Innledning ved Helene Hokland, kinosjef ved Harstad Kino.

Eric Gravels spennende hverdagsdrama er en nervepirrende og intens filmopplevelse med formidable Laure Calamy (kjent fra Netflix-serien Ring min agent!) i hovedrollen. Calamy vant prisen for beste hovedrolle og Eric Gravel prisen for beste regi på filmfestivalen i Venezia.

Hvordan få tiden til å strekke til som alenemor med en krevende jobb og to skolebarn? Den lille familien bor utenfor Paris, men Julie jobber på et luksus-hotell i sentrum. Det er transportstreik og all offentlig kommunikasjon har brutt sammen. Dette kunne fort blitt grå sosialrealisme, men Eric Gravel har laget en thriller av en film der publikum sitter med hjertet i halsen og heier på Julie som om hun er en actionhelt som skal redde verden fra å gå under.

 

SPRÅK: Fransk. TEKSTING: Norsk.

LENGDE: 88 minutter

ALDERSGRENSE: Tillatt for alle

 

Om KinOmatisk:

KinOmatisk tar deg med på en jordomseiling gjennom film og mat. Det vises anerkjente kvalitetsfilmer, gis filmfaglig påfyll og serveres lekker mat. Salg av drikke i salen åpner kl 18:00, og maten serveres kl 19:00 i salen. Velkommen til hyggelige kvelder!

Kinomatisk er støttet av Norsk Filminstiutt.

Flere opplevelser:

12. feb
Dyrene i Hakkebakkeskogen 70-års jubileum
11. feb
Bellamy Brothers
07. jan
Nyttårskonserten 2023
16. des
Dr. Bergland Uten Grenser

Våre samarbeidspartnere