Harstadartisten Inger Nordvik har sin bakgrunn fra klassisk musikk, men som låtskriver har hun valgt å trekke inn elementer fra både folk, art-pop og jazz. Dette blir beskrevet som et helt særegent musikalsk univers. I fjor sommer spilte Inger for fullt hus og et begeistret publikum under Festspillene i Nord-Norge. I mai er hun tilbake i Harstad for å feire utgivelsen av nytt album.

I 2020 slapp hun det kritikerroste debutalbumet «Time», hvor hun blir sammenlignet med store navn som Joni Mitchell og Kate Bush. Med albumet har hun allerede oppnådd flere milepæler, både hjemme og i utlandet. 

"En debut med utelukkende spennende låter som utviser en forbausende modenhet (...) Uten å se seg blind på internasjonale forbilder, har hun skapt og perfeksjonert sin helt egen stil." 5/5 Stereo (DE)

 

Utenlandsk anerkjennelse

I Tyskland ble hun plukket ut som "én av ti artister vi har mest tro på i 2020" av Zitty og TipBerlin, og «Time» ble kåret til månedens album blant flere anmeldere. Om debuten skrev britiske Clash Magazine: 

"Inger Nordvik’s  singel ’Lost’ er en uendelig vakker kreasjon (…) Med sin blanding av jazz- og folkemusikkelementer er albumet ’Time’ en enestående prestasjon."

"Det er sjelden å høre debutalbum av en slik kunstnerisk modenhet og som er så overbevisende" Deutschlandfunk (DE)

 

Nytt album i 2023

På nyåret følger hun opp med sin andre fullengder «Hibernation». På dette albumet utvider Inger imidlertid sitt karakteristiske kammerpop-sound av piano og vokal med en rikere produksjon. Hun har latt seg inspirere av det organiske soundet fra 60- og 70-tallet, men skaper likevel sin egen stil. Vokalen står som selve grunnmuren og hun har en stemme som er kjent for å berøre.

"Et lydbilde som slekter noe på barokk pop og kunstnerisk folk fra 1960-årene og fremover. De ofte nydelige låtene tilstreber å tilnærme seg en slags naturtilstand i et ellers overstimulert moderne samfunn" Audun Vinger, Dagens Næringsliv

 

«Secret» er den første singelen fra Nordvik's nye album «Hibernation», hør den her:

https://www.ingernordvik.com

Flere opplevelser:

26. jan
Harm og Hegseth GLITTER, K*K OG SANG
09. des
Bjørn Tomren Med et anstrøk av jul
06. okt
Brit Floyd 50 years of Dark Side
30. sep
Halvor Johansson Halvorsprat

Våre samarbeidspartnere