Trondheim Voices og Asle Karstad

Det er bare å innrømme at vi har savnet det sårt: Å tre inn i et stort iscenesatt rom med dust lys, tekniske installasjoner og en scene eller åpent gulv der noe skal skje.

Pandemien har lært oss mye om hva vi savner når vi ikke kan få det. Å gå på en framføring av noe vi aldri har opplevd før sammen med andre mennesker har en spesiell tiltrekningskraft. Det er et rituale vi gjerne oppsøker, selv om vi ikke aner hva som møter oss. Vi fyller opp sjela med kunstnerisk vaksine og står han av.

Trondheim Voices har fått fantastisk kritikk for sin Rooms & Rituals. «En orkan av kreativitet», som en fransk kritiker uttrykker seg. Det er en sjelden sanseopplevelse basert på avansert lydteknologi, menneskelig stemmeprakt og kunstneriske prestasjoner på høyt nivå. Hver av de 8 sangerne i ensemblet er utstyrt med en «Maccatrol», en trådløs digital boks som sangerne bærer på kroppen.

Med sine «Maccatrols» kan de bevege seg fritt i rommet og likevel bruke lydeffekter og looper, individuelt eller kollektivt. De kan skape elektro-akustiske soundscapes, subtilt støy, messende koraler eller ambiente beat. Utstyret er utviklet av Asle Karstad, en lyd-designer som har skaffet seg en helt spesiell posisjon i både norsk og internasjonalt musikkliv. Musikken er en miks av egne komposisjoner, improvisasjon og bidrag fra Jon Balke, Ståle Storløkken and Christian Wallumrød.

Pressesitater

–This is art. (Auralaggravation.com, GB)

-Founded on creativity, bravery and great vocal skills – it makes up a triumph of true originality (Terje Mosnes, NO)

-Dramatic, theatrical, daring. (Musikkultur, DE)

-A hurricane of creativity.. A real rough diamond (Chroumatique.net, FR)

-Extremely good listeners discover ways to new worlds (Morgenbladet, NO)

 

--------------------------------------------------------

ILIOS FLYTTER KONSERTENE TIL OKTOBER


Alle konserter under Ilios 2021 flyttes til oktober. 
Det blir holdt en utendørs festivalmarkering lørdag 6. februar. 

Ilios sier selv dette: 
Alle konserter flyttes til oktober - men vi inviterer til digital utstilling, kortreist mat og kunstnermøter ved Torvet lørdag 6. februar.
De skjerpede smittevern-tiltakene gjelder kun fram til 25. januar, men vi kan ikke sette publikum, frivillige og artister i et dilemma med vanlig festival tidlig i februar. Nå er det smittevern som må være fokus. Våre artister har vist stor forståelse og blir med flyttelasset til oktober. Kjøpte billetter kan benyttes i oktober eller refunderes. Vi går ut med nye datoer så snart som mulig.


Les mer på www.ilios.no, eller på festivalens Facebook-sider.


Ønsker du å få refundert billetter? 
Kjøpte billetter kan som nevnt benyttes i oktober i stedet.
Ønsker du å få billettene refundert ber vi om at du sender en e-post til post@harstadkulturhus.no, med billettnummer og telefonnummer.

Ta vare på hverandre, vi gleder oss til å se dere igjen.


BILLETTLUKEN: 
Billettluken er åpen mandag-fredag mellom 12:00-14:00.
Dere kan også ta kontakt pr. e-post: post@harstadkulturhus.no eller telefon: 770 28100 (i ukedagene).  
Ha gjerne billettnummeret klart når dere kontakter oss. 

 

Flere opplevelser:

29. - 29. apr
Atle Antonsen & Bård Tufte Johansen Ny dato 2022
06. des
No e D.D.E. Jul Igjen
03. des
Dag Sørås: Vrangforestilling Flyttet fra februar

Våre samarbeidspartnere