Finn Arve Sørbøe tar plass i fortellerstolen med alpelue og skjerf, mens byens beste slagverkere trekker i svart pologenser. Vi får servert en hardtslående samtidssatire om røyskatten Hassan Habaneros ferd inn og ut av Kultureliten.

Tidlig på 1970-tallet kom de svarte pologenserne, alpeluene og de fargesterke skjerfene inn i de eleverte delene av kulturlivet. Og der er de blitt, i hvert fall på innsiden. Dette er historien om en dyktig og på alle måter vellykket nordnorsk røyskatt ved navnet Hassan Hansen. Han har god utdanning, og får seg en fin jobb i Kulturoljetanken.

Allikevel er han ikke videre lykkelig, det er noe som mangler. Hver gang han ruller seg sammen til en røysball savner han noe. En dypere mening med tilværelsen, noe som setter det hele i perspektiv. Noe som lar ham uttrykke sine innerste, vibrerende følelser. Kanskje er det angsten for det forbaskede Hermelin-viruset som spøker? Uansett, Hassan begynner å spille slagverk, og tar seg artistnavnet Hassan Habanero. Han blir en stigende stjerne i kulturbyen, i takt med at det brede blir bredere og det smale smalere. Han møter sleske kuratorer, mystiske samekvinner, eksperter på fasilitering, merksnodige tilskuddsordninger, losjebrødre og bakgårdsfestivaler for alt fra trønderrock til svenskepop. Og han blir innvidd i Samtidsmusikkens dypeste mysterier.

Finn Arve Sørbøe
Eivind Siljeholm
Hans Petter Vabog
Erik Fossen Nilsen
Karoline Mellingen

 

Manus: Jon Larsen og Anders Eriksson

 

--------------------------------------------------------

ILIOS FLYTTER KONSERTENE TIL OKTOBER


Alle konserter under Ilios 2021 flyttes til oktober. 
Det blir holdt en utendørs festivalmarkering lørdag 6. februar. 

Ilios sier selv dette: 
Alle konserter flyttes til oktober - men vi inviterer til digital utstilling, kortreist mat og kunstnermøter ved Torvet lørdag 6. februar.
De skjerpede smittevern-tiltakene gjelder kun fram til 25. januar, men vi kan ikke sette publikum, frivillige og artister i et dilemma med vanlig festival tidlig i februar. Nå er det smittevern som må være fokus. Våre artister har vist stor forståelse og blir med flyttelasset til oktober. Kjøpte billetter kan benyttes i oktober eller refunderes. Vi går ut med nye datoer så snart som mulig.


Les mer på www.ilios.no, eller på festivalens Facebook-sider.


Ønsker du å få refundert billetter? 
Kjøpte billetter kan som nevnt benyttes i oktober i stedet.
Ønsker du å få billettene refundert ber vi om at du sender en e-post til post@harstadkulturhus.no, med billettnummer og telefonnummer.

Ta vare på hverandre, vi gleder oss til å se dere igjen.


BILLETTLUKEN: 
Billettluken er åpen mandag-fredag mellom 12:00-14:00.
Dere kan også ta kontakt pr. e-post: post@harstadkulturhus.no eller telefon: 770 28100 (i ukedagene).  
Ha gjerne billettnummeret klart når dere kontakter oss. 

 

Flere opplevelser:

29. - 29. apr
Atle Antonsen & Bård Tufte Johansen Ny dato 2022
06. des
No e D.D.E. Jul Igjen
03. des
Dag Sørås: Vrangforestilling Flyttet fra februar

Våre samarbeidspartnere