Live i Harstad!

Hamid Sakhizada, Harpreet Bansal og Kaveh Mahmudiyan spiller musikk fra albumet «Dai Raft» i Harstad – verdens første friby for musikere

Musikk fra Hazara-tradisjonen og originale sanger av Hamid Sakhizada fra albumet «Dai Raft» blir framført live for første gangen i Hamids hjemby. Med seg har han den norsk-indiske felespilleren Harpreet Bansal og perkusjonisten Kaveh Mahmudiyan, med bakgrunn fra Iran. Dette er musikere som tilhører det absolutte toppsjiktet i Norge, som sammen med Hamid gir nye impulser til Hazara-tradisjonen. Om det skjer i Hindu Kush-fjellene i Afghanistan eller i en kystby i Sør -Troms spiller egentlig ikke noen rolle – folkemusikken har alltid utviklet seg ved at musikere fra ulike steder møtes og spiller sammen. Når utøvere med røtter i Afghanistan, India og Iran spiller sanger om Bamiyan-dalen er det også et musikalsk møte med Silkeveien og de gamle høykulturene som er er kildene til kulturene rundt Middelhavet og dermed også våre nordiske tradisjoner. Våre land var dekket av is som smeltet. Kunst og kultur kom fra sør. Ikke minst fra Kina, India og Kaukasus. .

Bamiyan-dalen i Hazarjat var et stoppested for mange reisende, og ble en smeltedigel for gresk, persisk og buddhistisk kunst. De to kjempemessige Buddha-statuene i dalen i Afghanistan har vært et overveldende syn for karavaner underveis på Silkeveien i halvannet årtusen, inntil de i 2001 ble sprengt av Taliban, som holder seg strengt til islams forbud mot avbildninger av mennesker eller guder. Men uansett retning eller tro er det et faktum at totalitære regimer alltid har fryktet kunst og kultur, musikere inkludert. Krigshandlingene og ekstremismen i Afghanistan gjorde det umulig for Hamid Sakhizada å opprettholde sin forlate sin karriere og posisjon i hjemlandet. Vi er så heldige å ha ham her i Harstad, som er verdens første friby for forfulgte musikere.

Vi kan garantere en sjelden verdensmusikalsk opplevelse med 3 fantastiske musikere. Dette vil bli en snakkis blant alle som er et snev interessert i nyskapende folkemusikk.

--------------------------------------------------------

ILIOS FLYTTER KONSERTENE TIL OKTOBER


Alle konserter under Ilios 2021 flyttes til oktober. 
Det blir holdt en utendørs festivalmarkering lørdag 6. februar. 

Ilios sier selv dette: 
Alle konserter flyttes til oktober - men vi inviterer til digital utstilling, kortreist mat og kunstnermøter ved Torvet lørdag 6. februar.
De skjerpede smittevern-tiltakene gjelder kun fram til 25. januar, men vi kan ikke sette publikum, frivillige og artister i et dilemma med vanlig festival tidlig i februar. Nå er det smittevern som må være fokus. Våre artister har vist stor forståelse og blir med flyttelasset til oktober. Kjøpte billetter kan benyttes i oktober eller refunderes. Vi går ut med nye datoer så snart som mulig.


Les mer på www.ilios.no, eller på festivalens Facebook-sider.


Ønsker du å få refundert billetter? 
Kjøpte billetter kan som nevnt benyttes i oktober i stedet.
Ønsker du å få billettene refundert ber vi om at du sender en e-post til post@harstadkulturhus.no, med billettnummer og telefonnummer.

Ta vare på hverandre, vi gleder oss til å se dere igjen.


BILLETTLUKEN: 
Billettluken er åpen mandag-fredag mellom 12:00-14:00.
Dere kan også ta kontakt pr. e-post: post@harstadkulturhus.no eller telefon: 770 28100 (i ukedagene).  
Ha gjerne billettnummeret klart når dere kontakter oss. 

 

Flere opplevelser:

29. - 29. apr
Atle Antonsen & Bård Tufte Johansen Ny dato 2022
06. des
No e D.D.E. Jul Igjen
03. des
Dag Sørås: Vrangforestilling Flyttet fra februar

Våre samarbeidspartnere