Kveldens hovedverk er Maurice Ravcels Daphnis et Chloé suite nr. 2. Hele verket er en ballett i én akt med tre deler, beskrevet av komponisten som en koreografisk symfoni.

Historien handler om kjærligheten mellom gjeteren Daphnis og Chloé. Ravel begynte på verket i 1909 etter at han fikk bestillingen av Sergei Diaghilev. Hærens musikkorps har fått suite nr. 2 arrangert av Helge Sveen til kveldens konsert. Denne suiten består for det meste av musikk fra sluttscenen i balletten.

I Mozarts fløytekonsert får vi høre stabssersjant Synnøve Li.

Dirigent: Bjarte Engeset

PROGRAM

Profonation - Leonard Bernstein
Fløytekonsert i G-dur – Wolfgang Amadeus Mozart
Dalasuite, Scerzo – Helena Munktell

Daphnis et Chloé - Maurice Ravel

Bjarte Engeset
Å forsøke seg på å liste opp CVen til Bjarte Engeseth vil ta lang tid, han har en lang karriere i inn- og utland, gjort adskillige plateinnspillinger med flere orkestre og er en svært mye benyttet gjestedirigent. Inntil nylig var han sjefdirigent for Hærens musikkorps søsterkorps Den Kongelige Norske Marines musikkorps i Horten. Nå er han aktiv som professor ved dirigentutdanningen på UiS i Stavanger i tillegg til eget dirigentvirke. Han er spesielt opptatt av norsk musikk og leder arbeidet med flere kritiske utgaver av norsk musikk.

Flere opplevelser:

12. feb
Dyrene i Hakkebakkeskogen 70-års jubileum
11. feb
Bellamy Brothers
07. jan
Nyttårskonserten 2023
16. des
Dr. Bergland Uten Grenser

Våre samarbeidspartnere