Kjære publikum,

På grunn av sykdom hos Riksteatret må dessverre premieren på Hedda Gabler utsettes.
Dette får konsekvenser for turnéen, og forestillingen i Harstad Kulturhus vil derfor også få en ny dato.
Hvilken dato dette blir har vi ikke fått bekreftet enda, men vi vil komme tilbake med ny informasjon så snart som mulig.

Dine billetter vil være gyldige på ny dato. Dersom ny dato ikke passer, eller du ikke ønsker å beholde dine billetter, ber vi om at du sender en e-post til post@harstadkulturhus.no. E-posten må inneholde billettnummer og telefonnummer.

BILLETTLUKEN: 
Billettluken er åpen mandag-lørdag mellom 12:00-14:00.
Telefon: 770 28100 (betjent i ukedagene).  
Ha gjerne med billettnummeret klart når dere kontakter oss. 

 

 

Hva er det i Hedda Gabler, som blir farlig for henne selv og alle hun omgir seg med?

Hedda og Jørgen Tesman har nettopp flyttet inn i sitt nye hjem etter et halvt års bryllupsreise. Jørgen synes endelig han har lykkes i livet - villa i byens beste strøk, lysende karriereutsikter - og den legendariske generaldatteren Hedda Gabler som livspartner. Hvem vet, kanskje kommer det også barn snart?

Livet ser også ut til å ha ordnet seg for Hedda. Hun har omsider valgt samme livsvei som de fleste andre, og gratulasjonene strømmer på fra nær og fjern. Men innvendig vokser en stadig større avgrunn mellom følelsene og tankene som omgivelsene forventer av henne - og det hun egentlig tenker og føler. 

Hedda Gabler er en av Henrik Ibsens mest sammensatte karakterer. Om det eksistensielle dramaet skrev han selv at "Hos Hedda ligger dyb poesi på bunden. Men omgivelserne skræmmer hende. Tænk, at gøre sig latterlig." Hedda Gabler er blitt tolket og forsøkt forstått over hele verden.

Når regissør Fredrik Longva setter opp klassikeren for Riksteatret, vil han finne ut av hvem Hedda er: "Hva får et menneske til å gjøre de tingene Hedda gjør? Hva får oss mennesker til å være destruktive - overfor oss selv og de rundt oss? Det er jo spørsmål som vi egentlig burde stille mye mer enn det vi gjør. Der opplever jeg at teatret har en unik posisjon i samfunnet. Fordi vi kan stille spørsmål uten nødvendigvis å ha svarene".

 

På scenen:
Ingrid Unnur Giæver, Khalid Mahamoud, John Emil Jørgensrud, Kristine Hartgen og Eivin Nilsen Salthe

Team:
Regissør: Fredrik Longva, Scenograf: Katja Ebbel Frederiksen, Kostymedesigner: Solveig Holthe Bygdnes, Lysdesigner: Martin Myrvold, Komponist: Hanne Hukkelberg, Lyddesigner: Amund Ulvestad og Produsent: Silje Vigerust Vinjar

Flere opplevelser:

11. feb
Bellamy Brothers Februar 2023!
21. jan
Nyttårskonserten UNG Utsatt til 2023
07. jan
Nyttårskonserten 2023
04. des
Lars Bremnes & Maria Haukaas Mittet Ringe inn - viser på veien

Våre samarbeidspartnere