NyNorsk Messingkvintett og organist Anders Eidsten Dahl fremfører Ørjan Matres Fire stykker om avstand, skrevet under den første nedstengingen av samfunnet våren 2020, da koronapandemien med ett gjorde at vi alle måtte være avstandsbevisste. Stykket ble er delvis basert på tradisjonelle bedehussalmer, og ble nominert til Årets Verk 2021 av Norsk Komponistforening. Den siste satsen har undertittelen «Andrà tutto bene», som er det italienske uttrykket barn over hele verden skrev på sine regnbuetegninger med håp om at alt blir bra til slutt.

I tillegg får publikum oppleve et helt nyskrevet verk for orgel og messing av Herman Vogt. Anders Eidsten Dahl har samarbeidet tett med Vogt gjennom 10 år, noe som har resultert i solo-CDen «Light shall shine», utgitt på LAWO Classics i 2022.

NyNorsk Messingkvintett ble for sin innsats for norsk samtidsmusikk tildelt prisen Årets Utøver 2021 av Norsk Komponistforening. Ensemblet har gjort seg bemerket med 32 urfremføringer siden 2016, og gjennom å kombinere samtidsmusikk med scenekunst og litteratur har de skapt et repertoar med et helt særegent uttrykk. Det kritikerroste debutalbumet Hornflowers, med musikk av Nils Henrik Asheim, ble utgitt på LAWO Classics i juni 2021.

 

NyNorsk Messingkvintett:
Erlend Aagaard-Nilsen, trompet
Jørgen Arnesen, trompet
Marie Solum Gran, horn
Ingebjørg Bruket, trombone
Berger Iver Færder, tuba
Anders Eidsten Dahl, orgel

Flere opplevelser:

24. apr
Stormfulle høyder Riksteatret
25. mar
Halvdan Sivertsen Om livet og kjærligheten, med en klype nordnorsk humor!
21. mar
Hør'a dagbok Riksteatret
12. mar
Nei, og atter nei Riksteatret

Våre samarbeidspartnere