DANS I PILEREGN - Musikkens balansegang under 2.verdenskrig

Det er 75 år siden Norge igjen ble et fritt land. Krig blir ofte fremstilt som kamp mellom det gode og det onde, og det hele kan virke enkelt i etterpåklokskapens lys. Men hvor lett er det egentlig å se hva som skjer i samfunnet og velge riktig side når man står midt i en konflikt? Denne konserten er en musikalsk refleksjon over hvordan menneskene og musikken balanserte i et ulendt terreng under andre verdenskrig. Noen komponister tok tydelig avstand fra nazistisk styre fra første stund, mens andre jobbet i det skjulte. Kanskje var det noen som måtte revurdere sine tidligere holdninger? Enkelte verker ble til og med forbudt å fremføre under krigen. Hvorfor? Kom på konsert og finn det ut! 

Dirigent og arrangør: Lars Thomas Holm
Konferansier: Sjefsmester Forsvarets musikk Bjarte Riseng

 

Program:

Dansen i pileregnet – Geirr Tveitt arr. Lars-Thomas Holm

Duett-Concertino – Richard Strauss arr. Lars-Thomas Holm

Allegro Moderato

Andante

Rondo. Allegro ma non troppo

 

Symphony in D Minor – Ludvig Irgens-Jensen arr. Lars-Thomas Holm

      Rondo Marziale

 

Norsk dans nr. 1 – Alfred Evensen

 

Symphonie: Mathis der Maler - Paul Hindemith arr. Lars Thomas Holm

Engelkonzert

Grablegung

Versuchung des heiligen Antonius

 

Dirigent Lars Thomas Holm

Etter å ha vunnet den Norske dirigent konkurransen i 2010 har Lars-Thomas Holm etablert en sin karriere på podier for nordiske og internasionale orkester. For tiden er han sjefdirigent ved Ålesund symfoniorkester. Han har tidligere vært assistent dirigent for Bergens filharmoniske orkester, hvor han arbeidet tett med deres sjefdirigent Edward Gardner i tre år.

Holm er en ettertraktet dirigent og ikke minst arrangør, noe kveldens konsert speiler. Han er i ferd med å skrive sin doktorgradsavhandling i fremføringspraksis samtidig som han utvikler kritiske utgaver av orkesterverkene til komponisten Ludvig Irgens-Jensen.

https://www.lars-thomas-holm.com/

 

Sjefsmester FMUS Bjarte Riseng

Klarinettisten Bjarte Riseng, fra Våler, ble født i Oslo i 1980. Han har studert med Fredrik Fors ved Barratt Due Musikkinstitutt i fem år, og avla sin bachelorgradeksamen i juni 2007.

Etter en periode som freelance klarinettist og dirigent ble han engasjert ved Forsvarets musikkorps Nord-Norge i Harstad høsten 2007. Veien gikk videre til Bergen og Sjøforsvarets musikkorps i perioden 2008-2018. I tillegg til dette var han aktiv som dirigent og instruktør for og flere av Bergensregionens amatørkorps, samt freelancer ved Bergen Filharmoniske Orkester, BiT20-ensemble og andre profesjonelle ensembler. Bjarte har også vært musikalsk leder for flere av NMFs sommerkurs. De senere år har han vært sjef for Sjøforsvarets musikkorps, og er i dag sjefsmester for Forsvarets musikk.

Flere opplevelser:

15. okt
Hellbillies - 30 år på veien 2021
02. okt
Schøyen, Skåber & Cess - Tre elefanter i rommet 2021
25. sep
Tore Sagen gjør standup 2021

Våre samarbeidspartnere