Kunstsanger fra sør til nord – en konsertreise

Velkommen til en klassisk konsertopplevelse med artister fra øverste hylle! Kaféoppsett på storsalen scene sørger for en intim ramme for konserten, samt muligheten for å nyte noe godt å drikke.

I denne konsertperlen tar duoen Tvinnereim & Båtstrand for seg tre storslåtte verk; Dichterliebe op.48 (Diktarkjærleik) av Robert Schumann, «Vinjesangene» op.33 av Edvard Grieg og «Fire Digte» op. 7 av Ole Olsen. I tillegg presenterer de også et utvidet repertoar, med utdrag fra Schumanns Fantasiestücke op.12 for solo-klaver. Verkene presenteres med gode, norske gjendiktninger.

Det er i grunnen vanskelig å finne to bedre representanter for romantikken enn nettopp Robert Schumann og vår egen, folkekjære Edvard Grieg. Tvinnereim & Båtstrand ønsker også å spre større kjennskap og kunnskap om Nord-Norges største lied-komponist, Ole Olsen, og ønsker derfor å formidle disse usedvanlig fengslende og vakre sangsyklusene for publikum fra land til strand langs norskekysten.

Liedduoen Tvinnereim & Båtstrand er en kombinasjon av nordnorsk hardførhet og vestlandsk optimisme, da duoens medlemmer Erlend Tvinnereim (tenor) og Bendik Båtstrand (klaver) har base i henholdsvis Bergen og HammerfestDuoen turnerte Finnmark like før pandemiutbruddet i 2020 til svært positive tilbakemeldinger.

Erlend Tvinnereim (tenor) er født og oppvokst i Bergen. Som etterspurt konsertsanger opptrer Erlend regelmessig i store deler av Europa, med hovedvirke i Sveits, Tyskland, Nederland og Skandinavia. Erlend vant Migro-Genossenschaftsbund sangerpris i 2010 og mottok samme året Henry Klæstads Legat og Bergen Kommunes Kunstnerstipend for 2011.

Bendik Båtstrand (klaver) er ansatt i Hammerfest kulturskole som pianist og pianolærer, ved siden av hans øvrige utøvende konsertprosjekter. Bendik har sin pianistutdannelse fra Griegakademiet i Bergen og fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. I oktober 2012 var han solist med Rune Glerups «Piano Concerto» under Venezia Biennalen sammen med Radio Symfoniorkester SWR Stuttgart og dirigent Michel Tabachnik.

--------------------------------------------------

Om komponistene:  

Robert Schumann (1810-1856), blir regnet som en av de aller største komponistene innen Lied-sjangeren (romanser). Han skrev det meste av hans komposisjoner under romantikkens store oppblomstring mot midten av 1800-tallet, og sangene kjennetegnes med et utpreget romantisk tekst-, billed- og tonespråk med forherligende og tidvis svulstige beskrivelser av natur og følelsesliv. Dichterliebe op.48 (Diktarkjærleik) er et av de mest velkjente og verdsatte verkene fra denne perioden og er en solid representant for den romantiske ånd.

Edvard Hagerup Grieg (1843-1907) er Norges mest fremtredende komponist. I vårt prosjekt tar vi frem et av hans ypperst verker fra den nasjonalromantiske perioden han representerer. I hans tolv sanger i Opus 33 har Grieg tonesatt tekster fra en annen stor norsk personlighet, Aasmund Olavsson Vinje (1818-1870).

Ole Olsen (1850-1927) er Hammerfests store sønn og komponist, og må i likhet med Schumann og Grieg også beskrives som en utpreget romantisk komponist som fulgte sterkt med i det europeiske kulturlivs strømninger – og alle tre sin musikkutdannelse fra Leipzig! Ole Olsen, som tilbragte mange år i Kristiania som komponist og dirigent for den 2.Brigademusikken, regnes som en av den norske gullalderens mest produktive og profilerte komponister, men er noe glemt og gjemt i vår tid.

Flere opplevelser:

23. sep
The Illusions of Alexx Alexxander Flyttet til 2022
04. - 04. mai
Mio, min Mio Riksteatret
29. - 29. apr
Atle Antonsen & Bård Tufte Johansen 12 gode råd
31. mar
Mine venner Riksteatret

Våre samarbeidspartnere