Panta Rei bygger på grunnideén til den greske filosofen Herakleitos som fremhever den evige endring, at alt er i utvikling. Det er også et verk for saxofonkvartett av den greske komponisten Dimitri Terzakis.

Konserten vil presentere ett stort spenn av nyere musikk, orginalskrevet for saxofonkvartett, fra inn og utland. I Panta Rei av Terzakis får publikum oppleve det flytende mellom stillstand og rytmikk og et folketoneaktig uttrykk med mye bruk av kvarttoner. Det folketoneaktige tar vi med oss inn i Guillermo Lago sin Ciudades, et flersatsig stykke for saxofonkvartett hvor hver sats beskriver en by. Konserten vil også inneholde Nao sou eu quem descrevo, som oversatt betyr «Det er ikke jeg som skal beskrive», av Jonas Lie Skaarud. I dette verket, som er bestilt av Current, hører man flytende akkorder i sakte endring. I «Phases of Water» av den slovenske komponisten Nina Šenk beskrives vannets endringer. 

Om Current:

Den norske saxofonkvartetten Current har siden starten i 2010 arbeidet med å formidle ny musikk til et bredt publikum. Gjennom å kontinuerlig bestille og urfremføre verk av både etablerte og unge nordiske komponister har kvartetten opparbeidet seg et stort repertoar bestående av dagsaktuell musikk. Komponister Current har samarbeidet med er blant andre Olav Anton Thommesen, Eyolf Dale, Arnt Håkon Aanesen og Allan Gravgaard Madsen.

Siden 2019 har Current drevet konsertserien CURRENT//LY på kulturhuset Hausmania. Dette er en scene der nedskrevet musikk møter friimpro og åpen jam. Kvartetten har også holdt mesterklasser ved Birmingham Conservatory of Music, Sibelius Akademiet og Conservatoire de Musique de Aulnay sous Bois i Paris. Current har siden 2012 vært tydelige ambassadører for norsk musikk på samtlige verdenskongresser i saxofon. 

 

Medvirkende:

Kathrine Kirkeng Oseid, sopransaxofon
Åshild Henriksen-Haltli, altsaxofon
Gudrun Faleide Fristad, tenorsaxofon
Silje Eckhoff Varhaug, barytonsaxofon

Flere opplevelser:

24. apr
Stormfulle høyder Riksteatret
25. mar
Halvdan Sivertsen Om livet og kjærligheten, med en klype nordnorsk humor!
21. mar
Hør'a dagbok Riksteatret
12. mar
Nei, og atter nei Riksteatret

Våre samarbeidspartnere