Winterreise (Vinterreisen) Op. 89 (D911) består av 24 sanger og er basert på tekster av den tyske lyrikeren Wilhelm Müller (1794-1827), som regnes som en av de første tyske poetene.

I likhet med Schubert, som også regnes som en av de første romantiske komponistene og som romansesangens far, døde Müller i begynnelsen av 30-årene. Schuberts siste år var preget av mye sykdom (syfilis) og motløshet og Winterreise er et verk som gjenspeiler denne prosessen. Verket er blant de aller mest fremførte sangsyklusene fra det romantiske Liedrepertoaret, hvilket nok skyldes de eksistensielle spørsmålene som stilles i tekstene og det dyptgående musikalske utrykket i komposisjonen.   

For å komme publikum nærmest mulig med vår tolkning av det musikalske verket har vi valgt å fremføre det på norsk. Det finnes en flott, poetisk gjendiktning av André Bjerke (Solum Forlag, 1976), som forholdsvis godt følger Müllers originale tekstrytme og Schuberts melodiføring, og vi har valgt å bruke denne for å knytte formidling av tekst og musikk så tett sammen at det gir et godt og forståelig utgangspunkt for interpretasjon og gjør verket mer tilgjengelig for oss utøvere, så vel som for vårt norske publikum. 


Medvirkende musikere:
Erlend Tvinnereim - tenor
Bendik Båtstrand - klaver

Flere opplevelser:

26. jan
Harm og Hegseth GLITTER, K*K OG SANG
09. des
Bjørn Tomren Med et anstrøk av jul
06. okt
Brit Floyd 50 years of Dark Side
30. sep
Halvor Johansson Halvorsprat

Våre samarbeidspartnere