Vox Arctica inviterer til en vårkonsert bestående av et lystig repertoar med vårlige toner av komponister som John Rutter, Georg Riedel og Jakko Mäntyjärvi. Vi får også høre historien om Styrman Karlsson og hans eventyr med «Porslinspjäsen» og vi får høre Henri Bettis klassiker «C’est si bon».

Sammen med den verdenskjente ragtime- og stridepianisten Morten Gunnar Larsen vil vi også fremføre utdrag fra operaen «Treemonisha» skrevet av Scott Joplin.  De fleste kjenner best til Scott Joplin som en ragtimekomponist med låter som blant annet «The entertainer» og «Maple Leaf Rag».

I tillegg får dere høre Morten Gunnar Larsen spille en del av sitt repertoar innen Ragtime og stridejazz!

Velkommen til en uhøytidelig og artig kveld på Galleri Nord-Norge!

 

Morten Gunnar Larsen er sannsynligvis verdens ledende utøver innen ragtime- og stride piano og har mottatt en rekke priser, bl.a. Spellemannprisen og Buddy, den høyeste utmerkelsen innen norsk jazz. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, har arbeidet flere år i New Orleans og New York og har turnert i USA, Brasil og Skandinavia med forestillingen "One Mo' Time". Han er æresborger av byen New Orleans og kan det som er verd å kunne om musikken til pianister som Scott Joplin og Jelly Roll Morton.

Morten Gunnar Larsen er mangeårig leder av Ophelia Ragtime Orchestra, har vært medlem av Magnolia Jazzband og spiller i Ytre Suløens Jazzensemble, Odeon Jazz Quintet, Union Rhythm Kings. Han har gjort mange duo-opptredener med jazzsangerinnen Karin Krog, med sangeren Ståle Ytterli og med klarinettisten Georg Reiss. Som solist har han også spilt med ulike symfoniorkestre og framført verker av bl.a. Gershwin og Bernstein.

Morten Gunnar Larsen har medvirket på over 40 plater. I de senere årene har han vist interesse for musikk fra Karibia og Sør-Amerika. På sin solo-utgivelse ”Creole Connections”, som også er navnet på et eget konsertprogram, fokuserer han på dette stoffet. "Fingerbreaker" er en annen konserttittel som en del arrangører har likt å bruke.

Flere opplevelser:

12. feb
Dyrene i Hakkebakkeskogen 70-års jubileum
11. feb
Bellamy Brothers
07. jan
Nyttårskonserten 2023
16. des
Dr. Bergland Uten Grenser

Våre samarbeidspartnere