Konserten i Trondenes kirke byr på sanger fra Sangboka og salmer fra Salmeboken. Det er bare å glede seg til en konsert med kjente melodier i ny drakt, lene seg tilbake og nyte musikken og kirkerommet i skjønn forening. Velkommen!

Espen Eriksen (piano) og Gunnar Halle (trompet) har hele 14 års fartstid som duo. Med bakgrunn i jazz har de to anerkjente musikerne skapt nytolkninger av salmeskatten som både publikum og anmeldere har trykket til sitt bryst. For eksempel skriver Bergens Tidende: «Halles uttrykksfulle tone og Eriksens følsomme akkordløp skaper lyriske og skjøre, nesten gjennomsiktige stemninger i et samspill som uten fiksfakserier fremhever kraften i de kjente melodiene.”

Duoen har spilt over 200 konserter med platene «Meditations On Christmas» og «Psalm» Europa rundt. I oktober kommer deres nye plate «Den norske sangboka»

«Som skolestartere på starten av 80-tallet er vi blant de siste som jevnlig sang for eksempel «Mellom bakkar og berg», «Uti vår hage», «Ola Glomstulen» og «Byssan lull» på skolen. Denne musikalske tradisjonen, med sine sterke og enkle melodier, har satt dype spor i oss og er den dag i dag en helt avgjørende byggestein i vårt musikalske DNA. Som norske jazzmusikere har slik sett den norske sangtradisjonen preget oss mer en «The Great American Songbook». Med «Den norske sangboka» ønsker vi å løfte frem og videreføre denne sangtradisjonen.» (Espen Eriksen)

04. des
Lars Bremnes & Maria Haukaas Mittet Ringe inn - viser på veien