Absolutt fantastisk

Velkommen til en morsom kveld med Riksteatret! Si god dag til Rolf Pang, en manipulerende mann som har ett mål – å få kloden til å dreie rundt ham.

Forfatteren av Pang! sier at han skrev komedien som en allergisk reaksjon da Donald Trump ble president. En allergisk reaksjon mange nok har følt, og som bare har blitt sterkere og sterkere i takt med at Trumps løgner har blitt flere og flere og grovere og grovere.

- "Pang!" er en skarp satire over vår egen samtid. En ellevill komedie som plukker opp samfunnsaktuelle fenomener. Den er satt sammen av mange elementer, nesten som en kabaret krydret med gjenkjennelige situasjoner. Jeg tror alle kommer til å like noen biter i denne Twist-posen, sier regissør Peer Perez Øian.

 

Som i alle gode satirer sparkes det i alle retninger.

Rolf Pang er så selvsentrert at han tar livet av sin egen søster i mors liv. Det er ikke plass til andre enn ham. Han er det ultimate monster, men foreldrene mener at sønnen ikke kan gjøre noe galt – samme hvor voldelig han oppfører seg. Unnfallenheten får fatale følger.

 

- Foreldrene feiger ut, tar ikke ansvar. De velger å overse de mindre sympatiske trekkene ved sønnen og plasserer skylden andre steder. Andre som forsøker å sette grenser eller utfordre hans ego, møter Pang med verbale eller fysiske motangrep. Han er skamløs, narsissistisk, har ingen grenser, sier Øian.

 

Selv har forfatteren sagt at han blant annet vil sette søkelys på det han kaller "et underlig fenomen" - foreldre som blir så blinde for egne barns feil, at det hele utvikler seg til en konkurranse i å framstille sine barn som spesielle eller begavede. At en gutt kan gå når han er ti måneder gammel, betyr ikke at han kommer til å bli en Mozart, påpeker dramatikeren.

 

Pang! er blitt spilt på scener over hele Europa, og endelig blir det mulig å oppleve dette kritikerroste teaterstykket med Riksteatret på kulturhusscener over hele landet.

 

Håper vi sees!

 

Pressen mener:

"Skuespill av høy klasse (...) Olav Waastad er et funn i rollen som Rolf Pang (…) Rebekka Nystabakk og Bartek Kaminski bytter på alle rollene som ikke er Rolf, Rolfs foreldre eller kameramannen. Det gjør de med overskudd, og det ser også ut som om de har det gøy"
Klassekampen

 

"Egoismen og oppmerksomhetssyken hos Rolf Pang kjenner ingen grenser (…) Skuespillere i fri dressur så vel fysisk som verbalt åpner for skarpe observasjoner, ramsalt samfunnssatire og lavtrekkende humor."
Dagsavisen

 

"..forestillingen klarer å få frem det tankevekkende midt i komikken og lettheten. (...) Pang! er et angrep på ledere med et lettvint forhold til rettferdighet. Og et stikk til alle de som lar det skje."
Vårt Land

 

"Velspilt (...) Det er futt og fart (...) sydd fint sammen i Peer Perez Øians regi."
Norsk Shakespearetidsskrift

--

På scenen
Espen Alknes, Peiman Azizpour, Bartek Kaminski , Ida Klem, Rebekka Nystabakk og Olav Waastad

Team
Regissør: Peer Perez Øian, Scenograf: Olav Myrtvedt, Kostymedesigner: Christina Lovery, Lysdesigner: Kai Roger Havn, Komponist, Lyddesigner: Gaute Tønder, Videodesigner: Eilif Fjeld Teisbo, Koreografisk assistanse: Stian Vikjord Danielsen, Dramaturg: Siri Løkholm Ramberg og Produsent: Rebecca Mathisen

Av Marius von Mayenburg. Oversatt av Øyvind Berg.

Colombine Teaterförlag. Originaltittel: Peng.

Produsert av Riksteatret i et samarbeid med Nationaltheatret

Flere opplevelser:

29. - 29. apr
Atle Antonsen & Bård Tufte Johansen Ny dato 2022
06. des
No e D.D.E. Jul Igjen
03. des
Dag Sørås: Vrangforestilling Flyttet fra februar

Våre samarbeidspartnere