Den anerkjente billedhuggeren Rubek lever i et gledesløst ekteskap med sin yngre kone, Maia. På ferie i Norge møter han Irene igjen etter mange år – kvinnen som stod modell for verket som gav ham gjennombrudd som kunstner. Rubek har aldri kjent seg fullendt som kunstner etter at han sviktet Irene, og møtet utløser et behov for endring og sjelelig gjenoppvåkning hos dem begge.

Nordland Teaters vårsatsing Når vi døde vågner tar utgangspunkt i Ibsens siste drama og konflikten mellom kunstnerskap og nære relasjoner. Stykket har premiere under Vinterlys 2023 og skal deretter turne i Nordland.

Den svenske regissøren Hilda Hellwig vil gi oss en lekende utforskning av ulike bånd mellom mennesker – kjærlighet, avhengighet, usikkerhet, sjalusi, begjær og avsky. Hva er virkelig og hva er et spill? Og hva er viktigst; å spille eller å leve?  

Det er ikke første gang Hellwig setter opp Henrik Ibsen. I 2000 satte hun opp Kejser og Galilæer, som ble Hedda-nominert. I 2006 deltok hun på Ibsenfestival med John Gabriel Borkman. Og i 2018 var hun engasjert ved Nordland Teater med Lille Eyolf.

 

Les med om forestillingen i Nordland Teater sitt digitale program

 

Regi og kostymedesign: Hilda Hellwig

Oversettelse av tekst til nordnorsk: Siri Løkholm Ramberg

Medvirkende: Kirsti Torhaug, John Sigurd Kristensen, Terje Skonseng Naudeer, Katja Lindeberg, Linda Brean Mathisen, Julie Sofie Reite, Kristoffer Hjulstad og Sven Henriksen

Scenografi: Milja Salovaara


Lysdesign: Marianne Thallaug Wedset

Lyddesigner: Dan Andersson

 

Av: Henrik Ibsen

Flere opplevelser:

26. jan
Harm og Hegseth GLITTER, K*K OG SANG
09. des
Bjørn Tomren Med et anstrøk av jul
06. okt
Brit Floyd 50 years of Dark Side
30. sep
Halvor Johansson Halvorsprat

Våre samarbeidspartnere