Musikken har gjennom tidene vist seg å ha en egen kraft. Den påvirker oss, berører oss, beveger oss og former oss. Den kan egge til kamp, roe oss ned, samle og irritere og den er med oss hele livet. I kveld står tre unge talenter fra Norges musikkhøgskole på scenen sammen med Hærens musikkorps. For dem er musikken selve livet og den veien de har valgt som sitt kommende yrke.

Hvert år samarbeider Hærens musikkorps og Norges musikkhøgskole om en masterclass for dirigentstudenten på bachelor og masternivå. Studentene får teste sine evner på profesjonelle musikere og korpset blir kjent med morgendagens dirigenter.

To av disse, Nina Haug og Kristoffer Wøien, deler podiet som kveldens dirigenter.
Nytt av året er at vi også har med en solist. Nytt av året er at vi har med studenten som vant NMHs solistkonkurranse rett før jul. Maria Lille Haugen er solist i Ignaz fløytekonsert.

 

Kristoffer Wøien er en dirigent og trompetist. Han studerer master i orkesterdirigering ved NMH med professor Ole Kristian Ruud og er tatt opp i praksisprogrammet Dirigentforum. Han har deltatt på en rekke masterclasser med anerkjente lærere som Johannes Schlaefli, Nicholas Pasquet og Jorma Panula. I tillegg har han dirigert flere av de norske profesjonelle ensemblene, slik som Stavanger Symfoniorkester, Trondheim Symfoniorkester og flere av forsvarskorpsene. Som trompetist har Kristoffer spilt mye freelance, blant annet flere prosjekter med Arktisk Filharmoni. 

 

Nina Haug ble født i Sveits hvor hun vokste opp i en musikalsk familie og startet å synge og spille piano i ung alder. Etter hvert ble det studier i klassisk piano i Würtsburg, new york og helsinki. Nina er en allsidig pianist med erfaring som solist og kammermusiker, som leder i teater og musikaler og samarbeid med sangere og kor.
Nylig var hun solist i Musiikkitalo Helsinki og Tonhalle Zürich hvor hun fremførte Konserter av Tsjajkovskij og Berg. Siden september 2022 har hun hatt sin base i Oslo hor hun tar master i direksjon på Norges musikkhøgskole under ledelse av Ole Kristian Ruud.

 

Marie Lille Haugen er en 21 år gammel fløytist fra Sandefjord. Til daglig studerer hun ved Norges musikkhøgskole i Oslo hos Trond Magne Brekka og Tom Ottar Andreassen. Dette semesteret er hun på utveksling til Conservatoire National Superieur de Musique et Danse de Paris i Frankrike. Marie har deltatt i en rekke konkurranser nasjonalt, og vunnet i sine klasser i både Den nasjonale fløytekonkurransen og UMM. Ved siden av studiet gjør Marie også freelance-oppdrag, og har vikariert i blant annet KORK, Arktisk Filharmoni, Kongelige norske marines musikkorps og Forsvarets stabsmusikkorps. 

 

PROGRAM

Kjempeviseslåtten – Harald Sæverud

Runners Blues – Åse Hedstrøm

Prelude til 49th Parallel – Ralph Vaughan Williams

Flute Concert – Jaques Ibert
solist: Maria Lille Haugen

PAUSE

Symfoni nr. 9 – Dmitrij Sjostakovitsj

Flere opplevelser:

26. jan
Harm og Hegseth GLITTER, K*K OG SANG
09. des
Bjørn Tomren Med et anstrøk av jul
06. okt
Brit Floyd 50 years of Dark Side
30. sep
Halvor Johansson Halvorsprat

Våre samarbeidspartnere