Bli med på en fantastisk reise med Ravel!

Maurice Ravel (1875-1937) er en av de store franske komponistene tilknyttet impresjonismen. Hans rikholdige palett av farger i musikken gjør at man kan fylle en konsert med bare hans musikk. Ravel hentet inspirasjon fra jazz i Amerika, poesi fra Madagaskar, gamelanorkestre i Asia og folkemusikk fra Spania, Frankrike og Hellas.

Det sentrale verket i programmet vårt er Chansons Madécasses (Sanger fra Madagaskar) fra 1925. Teksten er skrevet av den franske poeten Évariste de Parny (1753- 1814), som var født på Réunion i det Indiske hav. Han kalte selv diktene for «oversettelse av sanger» fra naboøya i vest, Madagaskar. Ravel satte musikk til tre av disse diktene som er både uttrykksfulle og sanselige.


Sonatine, her i et arrangement for fløyte, cello og piano, gir oss et tydelig impresjonistisk tonebilde og har et umiskjennelig fransk preg. Sangsyklusen 5 Mélodies populaires grecques inneholder komponistens muntre tolkninger av fem greske folkesanger fra øya Chios, der hver av dem forteller en historie fra gresk hverdagsliv. Her fremføres de i et nyskrevet arrangement av Shevtsov.


Du får også høre Quatre chants populaires, Kaddish, samt Vocalise-Étude en forme de Habanera og La flûte Enchantée fra Shéhérazade, som henter inspirasjon fra spansk folkemusikk. Her blir du tatt med til den hete luften i Andalusia, der sensuelle toner fører deg inn i natten og til fortellingene om den altomfattende, store kjærligheten.

 

Medvirkende: 

Berit Norbakken, sopran
Elisabeth Kristensen Eide, fløyte
Kristin Alsos Strand, cello
Yegor Shevtsov, piano

Flere opplevelser:

12. feb
Dyrene i Hakkebakkeskogen 70-års jubileum
11. feb
Bellamy Brothers
21. jan
Nyttårskonserten UNG
07. jan
Nyttårskonserten 2023

Våre samarbeidspartnere