Duo MARET består av de samiske musikere Marit Hætta Øverli og Klemet Anders Buljo. De to har jobbet sammen i 20-30 år og har bla. mottatt Fylkeskulturprisen for Finnmark i 2018. I november 2017 mottok duoen kulturprisen fra Alta kommune: «For å ha vist en vedvarende evne og vilje til å yte aktiv kulturinnsats utover det vanlig».

I 2014 ga duoen ut sitt første musikkalbum, ALO. Og siden den gangen har de turnert over hele Norge med en konsertforestilling for Den kulturelle Skolesekken med samme navn. Konseptet ALO har fått en naturlig utvikling i de senere årene og blitt omgjort til et akustisk triokonsept, hvor improvisasjon med utgangspunkt i joikene/sangene hører med. Hemmeligheten til suksessen ligger selvfølgelig i den unike formidlingskraften som duoen er kjent for.

I februar 2022 skal MARET på en kort mini-i Nord-Norge i forbindelse med feiring av Samefolkets dag med en ny konsert. Konserten heter MOAI (Oss to) og består av de mest populære låtene fra Alo, kombinert med materiale fra det kommende albumet som skal lanseres i sin helhet på høsten.

MARET forteller publikum en vakker historie gjennom sitt ekte og rene musikkuttrykk. Artistene er trofast til den urgamle joikearven, men ved bruk av moderne musikalske virkemidler åpnes låtene mer og skaper et uttrykk som er mer gjenkjennbart for publikum. 

- «Vi er fullstendig klar over at veldig tradisjonelt uttrykk til tider kan være krevende for publikummere som ikke er vant å høre på det», sier Marit og Klemet. Dette er bakgrunnen for at vi lager låtene en smule mer strømlinjeformet. Det vanlige er at vi i konsert sammenheng forklarer bakgrunnen for stemningen for hver låt, som har bakgrunn i hvordan tradisjonell joik brukes. 

Som samarbeidspartner i prosjektet har de Anders Engen (trommer/perkusjon). Anders Engen er profesjonell musiker med mer enn 30 års fartstid i bransjen. Han har spilt i mer enn 25 år med Bjørn Eidsvåg og turnerte over hele verden med Bugge Wesseltoft og Nils Petter Molvær. 

 

Klemet Anders Buljo - Gitar/produsent/joik/elektronikk
Marit Hætta Øverli - Sanger/Joiker
Anders Engen (trommer/perkusjon)

 

Lytt her: https://orcd.co/jmwlwgy  

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=f17cRPeJKHE       

https://www.youtube.com/channel/UCNEJbSEF1m7H0Xy7Alx29rQ               

Flere opplevelser:

24. apr
Stormfulle høyder Riksteatret
25. mar
Halvdan Sivertsen Om livet og kjærligheten, med en klype nordnorsk humor!
21. mar
Hør'a dagbok Riksteatret
12. mar
Nei, og atter nei Riksteatret

Våre samarbeidspartnere