Forfatterne Britt Marie Bye og Aaslaug Vaa kommer til Nordnorsk litteraturfest for å bli intervjuet om sine ferske utgivelser; 'Forlatte hus' og 'I menns minne'.

I 'Forlatte hus', en kunstbok med fotografier og tekster av Bye, møter vi forlatte hus - og historier om menneskene som en gang bodde der. Prosjektet har foregått i ti år, og Bye har reist på langs og på tvers av Norge for å dokumentere de gåtefulle husene.

I boken 'I menns minne' møter vi seks menn, som forteller om sin tid som fiskere i Lofoten. Tekstene, og bildene - som er fotografert av Virginie Surdej, inviterer leseren tett på mennene og erfaringene deres fra en livsførsel som i stor grad er historie.

Skjønt disse to bøkene ved første øyekast har ulike anliggender, bærer begge vitnesbyrd fra en svunnen tid.
Hva kan bøkene fortelle oss om levde liv?

Samtalen ledes av Christina Stensland Olsen i Lillesalen i Harstad kulturhus.

Aaslaug Vaa (f. 1955) er utdannet agronom, lærer og cand. philol. med fagkretsen historie, filosofi og kunsthistorie.
Hun var kultur- og kinosjef i Åsnes kommune i 1981-86, og fylkeskultursjef i Nordland 1986-2008. Vaa har gjennomført prosjekter som Skulpturlandskap Nordland, Hamsunsenteret og Fotefar mot Nord.
De siste årene har hun bygd opp Villa Lofoten og blant annet regissert den Amandanominerte dokumentarfilmen Kvar gong ei soge.

Britt Marie Bye (f. 1981) er forfatter og fotograf. Hun har studert sosialantropologi, drama- og teaterkommunikasjon, kulturprosjektledelse, samt film, medier og kommunikasjon.
Arbeidet med 'Forlatte hus' har pågått de siste ti årene, og blant annet resultert i en Instagramkonto med over 100.000 følgere.
Byes arbeid har fått hederlig omtale i flere medier, og hun er fast kunstner hos Galleri Ramfjord i Oslo.

Kjøp festivalpass: https://checkout.ebillett.no/252/events/2884/purchase?campaign_id=930

23. sep
The Illusions of Alexx Alexxander Flyttet til 2022