Denne høsten spiller Musikk i Nordland sammen med den prisbelønte bratsjisten Lars Anders Tomter

Etter en lang periode med avlyste og utsatte konserter er det endelig klart for turné, og på programmet står Brahms Sonate for Bratsj og Piano op.120 og Strykesekstett op. 18. Og sammen med oss har vi ingen ringere enn «The Giant of the Nordic Viola» - Lars Anders Tomter. Det er en stor glede å kunne presentere en av nåtidens mest fremragende bratsjister i samspill med vårt ensemble, bestående av Tor Johan Bøen (fiolin), Aleksander Chojecki (fiolin), Lazar Miletic (bratsj), Sebastian Danckel (cello), Benjamin Tomter (cello) og Dimitris Kostopolous (piano).

Johannes Brahms står sentralt i musikkhistorien som en stor kunstnerpersonlighet og en av de mest fremtredende komponister gjennom tidene, spesielt innenfor den romantiske sjanger. Han er og har vært en stor inspirasjon for vårt ensemble, og disse to verkene hans har vi jobbet spesielt mye med den siste tiden. Vi gleder oss til å fremføre det for vårt kjære, trofaste publikum denne høsten!

Musikk i Nordland er Nordland Fylkeskommunes enhet for musikk og har et fast ansattensemble med musikere og en administrasjon, lokalisert i Narvik. Musikerne utgjør det som blir referert til som MiNensemblet. MiNensemblet gjør konserter hovedsaklig i Nordland, men også i hele Norge og utlandet er vi representert ved jevne mellomrom. Vårt motto er «Store opplevelser på små steder».

Lars Anders Tomter har bakgrunn fra Oslo Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole, og ble i 1994 selv professor i Bratsj ved sistnevnte skole. Han har en innholdsrik solokarriere på sin CV og har blant annet spilt med BBC Symphony, Royal Philharmonic, Academy of St. Martin in the fields, Oslofilharmonien og Bergenfilharmoniske symfoni for å nevne litt. I tillegg har han samarbeidet med dirigenter som Vladimir Ashkenazy, Daniele Gatti, Arvid Jansons, OkkoKamu, Krzysztof Penderecki og Hans Vonk.

Flere opplevelser:

24. apr
Stormfulle høyder Riksteatret
25. mar
Halvdan Sivertsen Om livet og kjærligheten, med en klype nordnorsk humor!
21. mar
Hør'a dagbok Riksteatret
12. mar
Nei, og atter nei Riksteatret

Våre samarbeidspartnere