Film: Trøffeljegerne i Piemonte (Italia, 2020). Regi Michael Dweck og Gregory Kershaw. Italiensk mat fra Mat av Vahl inkludert i prisen. Innledning ved Helene Hokland, kinosjef ved Harstad Kino.

«…en fortreffelig dokumentarfilm som skaper både stor sult og dype følelser.» - NRK Filmpolitiet, terningkast 5

 

En humoristisk og uimotståelig sjarmbombe av en film om gamle gubber, lojale hunder, vin og mat, og om et liv i harmoni med naturen. Kritikerroste “Trøffeljegerne fra Piemonte” er en ekte kjærlighetserklæring til Italia!

Dypt inne i skogen i den italienske regionen Piemonte vandrer en gruppe menn i 80-åra på leting etter verdens dyreste ingrediens. Sammen med sine lojale, firbente bestevenner jakter de dag og natt på den hvite Alba-trøffelen – en jakt som viser seg å være både farlig og totalt avhengighetsskapende.

"Trøffeljegerne fra Piemonte", er en dokumentar regissert av Michael Dweck og Gregory Kershaw, lar fokuset hvile på de dedikerte trøffeljegerne – de siste av sin sort – som har nedarvet kunnskapen gjennom generasjoner, men som er hemmelighetsfulle når de blir bedt om å dele hvordan de finner trøflene. Vi får også oppleve hvordan sleipe mellommenn tjener skyhøye summer på å selge trøflene videre til butikker og gourmetsultne ganer ettersom tilbudet stadig blir mindre og etterspørselen bare øker.

Publikumsfavoritten og vinner av selveste Auroraprisen fra fjorårets filmfestival i Tromsø tar de eldre herremennene og hundene deres på alvor. På samme tid har dokumentaren en god porsjon humor, blant annet i portretteringen av forholdet mellom eier og trofast hjelper, som får kongelig oppvartning når det kommer til stell og mat. Det er bare å lene seg tilbake og nyte denne lille lekkerbiskenen av en film.

 

SPRÅK: Italiensk. TEKSTING: Norsk.

LENGDE: 84 minutter

ALDERSGRENSE: Tillatt for alle

 

Om KinOmatisk:

KinOmatisk tar deg med på en jordomseiling gjennom film og mat. Det vises anerkjente kvalitetsfilmer, gis filmfaglig påfyll og serveres lekker mat. Salg av drikke i salen åpner kl 18:00, og maten serveres kl 19:00 i salen. Velkommen til en hyggelig kveld!

Kinomatisk er støttet av Norsk Filminstiutt.

Flere opplevelser:

03. jun
Fjordkraft "På scenen" 2023 Capow x 2G
11. mai
Kevin Vågenes Singel i Parterapi
27. apr
Hekla Stålstrenga

Våre samarbeidspartnere