I kveld skal vi bli litt bedre kjent med Hærens musikkorps oboist, stabssersjant Ingeborg Sortvik. Et utsøkt program er satt sammen av henne med Blåseoktett i F-du, Op.57 av Franz Krommer som hovedverk.

Dette stykket falt hun aldeles pladask for da hun i oktober 2020 hørte det med COE. Mer vil hun ikke røpe, men lover flere små perler som også involverer Wolfgang Schmitt på cembalo.

Nittini prosent av musikken vi får høre med Ingeborg og hennes kolleger har hun aldri spilt før, noe hun gleder seg stort til å få gjøre.


Stabssersjant Ingeborg Sortvik

10 år gammel begynte Ingeborg å spille obo, i Oslo hvor hun vokste opp.
Studiene foregikk ved Østlandets musikkonservatorium og Barrat Dues musikkinstitutt. De siste to årene av studiet pendlet hun til Lillehammer, hvor hun jobbet som obolærer og spilte med Lillehammer blåsekvintett.
I 1994 fikk vant hun prøvespill, fikk fast jobb i Hærens musikkorps og gjorde Harstadværing av seg. Det gikk ikke mange årene før hun i 1988 ble Harstad skoles musikkorps første kvinnelige dirigent, en rolle hun har hatt nesten uten opphold siden da.

Og hva mener den erfarne oboisten om sitt virke i Nord-Norges profesjonelle militærkorps? Det beste med jobben er at den er variert; korpset spiller de fleste stilarter, dyktige og hyggelig kolleger, utfordrende musikk, og at man utvikler seg hele tiden, både individuelt og som ensemble.

Flere opplevelser:

24. apr
Stormfulle høyder Riksteatret
25. mar
Halvdan Sivertsen Om livet og kjærligheten, med en klype nordnorsk humor!
21. mar
Hør'a dagbok Riksteatret
12. mar
Nei, og atter nei Riksteatret

Våre samarbeidspartnere