Flyttes til 2022

Pandemien er dessverre ikke over og skaper fortsatt store utfordringer med logistikk. Derfor må vi gjøre endringer på vår ILIOS-weekend 01 - 02 oktober

Forestillinga «You takling to me» flyttes til ILIOS 2022.

Kjøpte billetter refunderes.

------------------------------------------------------------------------

«I framtiden må du lære deg å samarbeide med folk du ikke liker»

You Talking to Me er en til tider smått hysterisk performance hvor komponist Henrik Hellstenius, videoskaper Peter Knudsen og fiolinist Victoria Johnson tar i bruk musikk, tekst og visuelle virkemidler for å undersøke sosiale relasjoner og forholdet mellom individ og kollektiv. Hvordan kommersialismen og dyrkingen av individualismen svekker vår evne til å samarbeide (og blir dratt til det ekstreme i Martin Scorseses film Taxi Driver, som tittelen er hentet fra). Stykket tar utgangspunkt i tekster av sosiologen Richard Sennett og hans analyse av fordelene av å handle og tenke kollektivt («samarbeid er å jobbe med andre for å få til ting du ikke klarer alene»). Samarbeid forutsetter dialog, og mennesket har aldri hatt så store ressurser til kommunikasjon som nå – men det er ikke akkurat konsensus og gjensidig tillit som preger den offentlige samtalen. Er det her vi finner identitetspolitikkens arnesteder?

Verket er skrevet i 2018 og fremført i samarbeid med fiolinist Victoria Johnson og videokunstner Peter Knudsen. Dette er første gang Hellstenius er utøver i en av sine egne komposisjoner. Mens Hellstenius og Johnson spiller og beveger seg i rommet, tolker Peter Knudsen musikken og teksten med sine videoprojeksjoner. Musikk, personlig politikk og filosofi smelter sammen. Stykket ble urframført under Ultima-festivalen 2018.

--------------------------------------------------------

ILIOS FLYTTER KONSERTENE TIL OKTOBER

Alle konserter under Ilios 2021 flyttes til oktober.
Det blir holdt en utendørs festivalmarkering lørdag 6. februar.

Ilios sier selv dette:
Alle konserter flyttes til oktober - men vi inviterer til digital utstilling, kortreist mat og kunstnermøter ved Torvet lørdag 6. februar.
De skjerpede smittevern-tiltakene gjelder kun fram til 25. januar, men vi kan ikke sette publikum, frivillige og artister i et dilemma med vanlig festival tidlig i februar. Nå er det smittevern som må være fokus. Våre artister har vist stor forståelse og blir med flyttelasset til oktober. Kjøpte billetter kan benyttes i oktober eller refunderes. Vi går ut med nye datoer så snart som mulig.

Les mer på www.ilios.no, eller på festivalens Facebook-sider.

Ønsker du å få refundert billetter?
Kjøpte billetter kan som nevnt benyttes i oktober i stedet.
Ønsker du å få billettene refundert ber vi om at du sender en e-post til post@harstadkulturhus.no, med billettnummer og telefonnummer.

Ta vare på hverandre, vi gleder oss til å se dere igjen.

BILLETTLUKEN:
Billettluken er åpen mandag-fredag mellom 12:00-14:00.
Dere kan også ta kontakt pr. e-post: post@harstadkulturhus.no eller telefon: 770 28100.
Ha gjerne billettnummeret klart når dere kontakter oss.

Stormfulle høyder Riksteatret
Halvdan Sivertsen Om livet og kjærligheten, med en klype nordnorsk humor!
Hør'a dagbok Riksteatret
Nei, og atter nei Riksteatret