Trondheim Voices og Asle Karstad

Det er bare å innrømme at vi har savnet det sårt: Å tre inn i et stort iscenesatt rom med dust lys, tekniske installasjoner og en scene eller åpent gulv der noe skal skje.

Pandemien har lært oss mye om hva vi savner når vi ikke kan få det. Å gå på en framføring av noe vi aldri har opplevd før sammen med andre mennesker har en spesiell tiltrekningskraft. Det er et rituale vi gjerne oppsøker, selv om vi ikke aner hva som møter oss. Vi fyller opp sjela med kunstnerisk vaksine og står han av.

Trondheim Voices har fått fantastisk kritikk for sin Rooms & Rituals. «En orkan av kreativitet», som en fransk kritiker uttrykker seg. Det er en sjelden sanseopplevelse basert på avansert lydteknologi, menneskelig stemmeprakt og kunstneriske prestasjoner på høyt nivå. Hver av de 8 sangerne i ensemblet er utstyrt med en «Maccatrol», en trådløs digital boks som sangerne bærer på kroppen.

Med sine «Maccatrols» kan de bevege seg fritt i rommet og likevel bruke lydeffekter og looper, individuelt eller kollektivt. De kan skape elektro-akustiske soundscapes, subtilt støy, messende koraler eller ambiente beat. Utstyret er utviklet av Asle Karstad, en lyd-designer som har skaffet seg en helt spesiell posisjon i både norsk og internasjonalt musikkliv. Musikken er en miks av egne komposisjoner, improvisasjon og bidrag fra Jon Balke, Ståle Storløkken and Christian Wallumrød.

Pressesitater

–This is art. (Auralaggravation.com, GB)

-Founded on creativity, bravery and great vocal skills – it makes up a triumph of true originality (Terje Mosnes, NO)

-Dramatic, theatrical, daring. (Musikkultur, DE)

-A hurricane of creativity.. A real rough diamond (Chroumatique.net, FR)

-Extremely good listeners discover ways to new worlds (Morgenbladet, NO)

 

 

Flere opplevelser:

24. apr
Stormfulle høyder Riksteatret
25. mar
Halvdan Sivertsen Om livet og kjærligheten, med en klype nordnorsk humor!
21. mar
Hør'a dagbok Riksteatret
12. mar
Nei, og atter nei Riksteatret

Våre samarbeidspartnere