Finn Arve Sørbøe tar plass i fortellerstolen med alpelue og skjerf, mens byens beste slagverkere trekker i svart pologenser. Vi får servert en hardtslående samtidssatire om røyskatten Hassan Habaneros ferd inn og ut av Kultureliten.

Tidlig på 1970-tallet kom de svarte pologenserne, alpeluene og de fargesterke skjerfene inn i de eleverte delene av kulturlivet. Og der er de blitt, i hvert fall på innsiden. Dette er historien om en dyktig og på alle måter vellykket nordnorsk røyskatt ved navnet Hassan Hansen. Han har god utdanning, og får seg en fin jobb i Kulturoljetanken.

Allikevel er han ikke videre lykkelig, det er noe som mangler. Hver gang han ruller seg sammen til en røysball savner han noe. En dypere mening med tilværelsen, noe som setter det hele i perspektiv. Noe som lar ham uttrykke sine innerste, vibrerende følelser. Kanskje er det angsten for det forbaskede Hermelin-viruset som spøker? Uansett, Hassan begynner å spille slagverk, og tar seg artistnavnet Hassan Habanero. Han blir en stigende stjerne i kulturbyen, i takt med at det brede blir bredere og det smale smalere. Han møter sleske kuratorer, mystiske samekvinner, eksperter på fasilitering, merksnodige tilskuddsordninger, losjebrødre og bakgårdsfestivaler for alt fra trønderrock til svenskepop. Og han blir innvidd i Samtidsmusikkens dypeste mysterier.

Finn Arve Sørbøe
Eivind Siljeholm
Hans Petter Vabog
Erik Fossen Nilsen
Karoline Mellingen

 

Manus: Jon Larsen og Anders Eriksson

 

--------------------------------------------------------

 

Flere opplevelser:

24. apr
Stormfulle høyder Riksteatret
25. mar
Halvdan Sivertsen Om livet og kjærligheten, med en klype nordnorsk humor!
21. mar
Hør'a dagbok Riksteatret
12. mar
Nei, og atter nei Riksteatret

Våre samarbeidspartnere