Det kan være fristende å sette introverte navn på konserter, men det funker like dårlig hver gang. Derfor kaller vi en spade for en spade og sier at her blir det servert italienske bobler i glasset og skinnende messing i alle varianter. Bobler og brass!

Kjøp festivalpass her. 

En småby som har hatt en egen festival for ny musikk og kunst i 25 år er å definere som et innovativt sted. På ILIOS lørdagskveld i jubileumsåret er det påkrevd med en liten markering, og etter at musikken er klinget ut i Nordic Hall samles alle utøvere og publikum på gulvet og skåler for kunsten, byen og festivalen.

Før vi kommer så langt får publikum servert musikk fra 21 musikere i tre ulike ensembler. Først ut er FMKNs messing-ensemble som har invitert danske Niels-Ole Bo Johansen til å lede 13 brassblåsere og 3 slagverkere i en dansk konsert for brass av Vagn Holmboe og norske fanfarer av Henrik Ødegård. 

Etter en pust i bakken (bokstavelig talt) går vi nedover i registret og får møte tre fremragende tubaister som bruker spesialbygde instrumenter til å utforske mulighetene fra et mikrotonalt perspektiv. Suggererende og meditative klanger med trioen Microtub.

Så skifter vi retning igjen, og lar kveldens siste tubaist Heida Mobeck ta oss inn i et ganske annet musikalsk landskap. Sammen med Anja Lauvdal på keyboard og elektronikk utgjør hun duoen Skrap. Dette er musikere fra en yngre generasjon utøvere som uten anfektelser blander akustiske uttrykk med sampling, støy og andre digitale effekter. En vakkert, brutalt og elegant uttrykk som gir en slik kveld den spennvidde den skal ha.    

Og så samles vi nedenfor scenen, vrimler og skåler for ILIOS-festivalen som er 25 år i år! 

Flere opplevelser:

26. jan
Harm og Hegseth GLITTER, K*K OG SANG
09. des
Bjørn Tomren Med et anstrøk av jul
06. okt
Brit Floyd 50 years of Dark Side
30. sep
Halvor Johansson Halvorsprat

Våre samarbeidspartnere