Endelig får vi et møte med dirigent Cathrine Winnes. Det er to år siden Hærens musikkorps booket den svært ettertraktede dirigenten. Det er en glede å presentere et program med sterke komponister, som hver på sin måte har satt spor etter seg. Solist i Vaughan Williams Tuba konsert i F-moll er korporal Niklas Kvenild.

Flere kjenner Cathrine Winnes fra programmet Maestro, hvor kjente artister fikk prøve seg som dirigenter med KORK som orkester. Hun er også dirigent og programleder i Tv-serien «She Composes like a Man på SVT. Hun er sjefdirigent og kunstnerisk leder for Blåsarsymfonikerna i Stockholm og gjestedirigerer verden over.  Etter koronaen har det vært en maraton hvor hun til tider har dirigert to konserter i to forskjellige operahus på samme uke.

Niklas Ahron Kvenild er langtidsvikar hos Hærens musikkorps og tiltrer korpset som korporal. Niklas har studert ved NTNU institutt for musikk og Griegakademiet, hvor han tok en mastergrad i norsk musikk for tuba. I kveld får vi høre han i den britiske komponisten Ralph Vaughan Williams tubakonsert i F-moll. 

Niklas er tøff på tuba og tøff med sekk. Da Forsvaret inviterte til 30 km marsjmerke, med 11 kg sekk, hev Niklas seg med. Ikke bare ble han med, han raste forbi alle og kom først over målstreken på tiden 2:50:15

 

PROGRAM

Bränningar - Helena Munktell

D’un soir triste – Lili Boulanger

Tuba Concerto in F Minor – Ralph Vaughan Williams
Solist korporal Niklas Kvenild

Julius Caesar suite – Pauline Hall

Jellyfish Lake -Molly Kien

Dionysiaques – Florent Schmitt

Flere opplevelser:

26. jan
Harm og Hegseth GLITTER, K*K OG SANG
09. des
Bjørn Tomren Med et anstrøk av jul
06. okt
Brit Floyd 50 years of Dark Side
30. sep
Halvor Johansson Halvorsprat

Våre samarbeidspartnere