Velkommen til en konsert utenom det vanlige i Trondenes kirke. Bjørn Charles Dreyer Ensemble er en ny og spennende konstellasjon som består av musikere fra ulike profesjonelle miljø som det klassiske, det rytmiske og elektronika-scenen. Med en blanding av jazz, klassisk samtidsmusikk og elektronisk musikk, gir de lytteren en spesiell opplevelse, skaper indre bilder, vekker følelser og undring.

Dette er en førlanseringskonsert for Dreyers soloalbum Time and Mass. Time and Mass utfordrer vår oppfatning av hvordan en gitar høres ut. Bjorn Charles Dreyers’ første soloalbum, spilt inn med Kristiansand Symfoniorkester, trekker i en annen retning enn vi er vant til å høre han som session-musiker eller «hired gun» de siste 30 årene. Det trekker deg, på sitt abstrakte vis, gjennom intense følelser i en berg-og-dalbane av verkene det er sammensatt av, hvor du kjenner på sorg, angst, fred og kaos i løpet av de 37 minuttene det varer, og gir deg følelse av å ønske mer.
Dreyer har utfordret form og de tradisjonelle elementene et stykke vanligvis består av, ved bare å antyde rytme, melodi og harmoni, og ender dermed opp i noe annet, som føles både organisk og uendelig vakkert. Noe som berører deg og gir følelsene et slags universelt musikalsk uttrykk.
Intense følelser er ofte et resultat av intense erfaringer, og dette albumet ble skrevet mens Dreyers livsledsager ble diagnostisert med uhelbredelig kreft og gikk bort under et år senere. Igjen satt en alenefar med to sørgende barn. Albumskrivingen ble også en slags terapi, og vi følger hans prosess gjennom albumet. Selv om dette albumet er knyttet til en spesifikk hendelse og livskrise, kan vi alle kjenne oss igjen i følelsene han så godt beskriver.
Time and Mass er innspilt i på Sørlandet, i Kilden og Punkt studio, produsert av Jan Bang, mikset av Erik Honoré, mastret av Xploding Plastix i Tinfoil Audio.
Konserten skjer i samarbeide med nyMusikk og Kristiansand jazzvesen

Bandet består av:
Bjorn Charles Dreyer – komponist, gitar og elektronikk
Ariel de Wolf – cello
Pål Svendsberget – Uolin
Henning Seldal – melodisk slagverk
Lars Kristian Lia – laptop computer, live remix

Flere opplevelser:

12. feb
Dyrene i Hakkebakkeskogen 70-års jubileum
11. feb
Bellamy Brothers
07. jan
Nyttårskonserten 2023
16. des
Dr. Bergland Uten Grenser

Våre samarbeidspartnere