Forfatter Simon Stranger og musikere fra Hærens musikkorps presenterer boken 304 dager.

I mars står Afghanistanveteranen Nicholas alene i skogen bak huset, klar til å ta sitt eget liv, da han innser at han er nødt til å varsle sine nærmeste. Han lover moren sin å holde seg i live til jul, som er 304 dager unna. Gjennom 304 fragmenter fortelles to fortellinger: Nicholas går til krig fordi han vil være med på å gjøre verden til et bedre sted, men ender med å få livet sitt revet i småbiter. Arman er tre år gammel da Sovjet invaderer Afghanistan. Som voksen skal han slutte seg til Taliban for å beskytte landet sitt – blant annet mot norske soldater. 304 dager er en roman om krig og vennskap, kjærlighet og familie. Den handler om måten livene våre er vevet sammen på, til en fortelling som strekker seg tusenvis av år bakover i tid. Mest av alt handler den om kampen for å komme seg gjennom et krigstraume og forsøke å overleve freden.  

Man kan (nesten) høre musikk mellom linjene til forfatteren Simon Stranger og det skal Hærens musikkorps levendegjøre i kveldens litteraturkammerkonsert.  

Et samarbeid mellom Nordnorsk Litteraturfest og Hærens musikkorps 


Etter konserten blir det bokbad med Stranger og litteraturviter Ingri Løkholm Ramberg om romanen 304 dager, i foajeen i 2. etasje på Harstad kulturhus. De som har billett til konserten slipper gratis inn på boksamtalen. Mer informasjon kommer. 

Simon Strangers forfatterskap startet i 2003, da han debuterte med Den veven av hendelser vi kaller verden. Deretter skjøt karrieren fart og han har gitt ut en rekke bøker for barn, ungdom og voksne, og ble nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for De som ikke finnes. Bøkene har høstet svært gode kritikker og er oversatt til og er oversatt til flere språk. Romanen Leksikon om lys og mørke ble tildelt Bokhandlerprisen i 2018, og er oversatt til over 20 språk. Hans seneste roman er 304 dager som kom ut høsten 2021. Boken fikk strålende anmeldelser og ble nominert til Bokhandlerprisen.  

Flere opplevelser:

24. apr
Stormfulle høyder Riksteatret
25. mar
Halvdan Sivertsen Om livet og kjærligheten, med en klype nordnorsk humor!
21. mar
Hør'a dagbok Riksteatret
12. mar
Nei, og atter nei Riksteatret

Våre samarbeidspartnere