Susannah – et musikalsk drama av Carlise Floyd – Arctic Opera Festival

Susannah - et musikalsk drama av Carlise Floyd

Arctic Opera Festival

  • tirsdag 15. oktober — 19:00

Storsalen

Kjøp billetter

En ung kvinne i en liten bygd har sitt livs beste kveld: Hun elsker å danse, og alle som deltar i dansen på torget denne kvelden vil danse med henne.

I musikkens gledesrus merker hun ikke kommentarene som en gruppe sjalu kvinner kommer med bak ryggen hennes. Dette blir begynnelsen på en heksejakt med falske anklager og rykter som
spinner ut av kontroll. Hva gjør du når alle retter pekefingeren mot deg med anklager du ikke kan forsvare deg mot, og du selv vet at du er uskyldig?

Carlisle Floyd var inspirert av blant annet amerikansk folkemusikk da han skrev både tekst og musikk til denne operaen i 1954. Susannah er en av de mest spilte amerikanske operaene i dag, noe som kanskje skyldes den relevante, spennende historien, den gripende teksten og de fengende og vakre melodiene som går rett inn i hjertet på den som hører på. Selv kalte Floyd Susannah for “et musikalsk drama”, noe som passer perfekt til denne folkelige og sjangeroverskridende forestillingen. Vi anbefaler spesielt
unge og de som er nysgjerrige på musikkteater å komme og få med seg denne amerikanske storsuksessen, som spilles for første gang i Harstad.

I hovedrollen finner vi Synne Mariussen, som har «Susannah” som sitt masterprosjekt ved Musikkonservatoriet i Tromsø og har tatt initiativ til produksjonen. I de andre ledende rollene har vi ringreven Trond Halstein Moe, som har vært en hjørnestein i Arctic Opera Festival siden begynnelsen, samt to spennende, nyutdannede sangere; Endre Aaberge Dahl og Edward Thatcher Haavaldsen.

Forestillingen er i to akter og varer ca to timer, inkludert én pause.

Medvirkende

Cathrine Skjærnes, regissør

Susannah Polk: Synne Mariussen
Sam Polk, Susannahs bror: Endre Aaberge Dahl
Olin Blitch, en omreisende forkynner: Trond Halstein Moe
“Little Bat” McLean: Edward Thatcher Haavaldsen

I solistensemblet finner vi også: Michael Heneise, Ilmi Cathrine Gutzeit Knudsen, Giovanna Alves Dos Santos, Alf-Inge Elvegård Selstad, Danial Mihr, Mathine Vikingstad, Nora Rønning, Mathilde Borgen og Lara Breggion.

Priser

Standard
395,-
Student
195,-
Ungdom under 20 år
195,-
Varighet
2 timer inkludert pause.
Servering
Åpner 1 time før konserten starter.
Arrangør
Arctic Opera Festival