Pårørendelitteratur nå! – Nordnorsk Litteraturfest 2023

ARRANGEMENTET HAR VÆRT

Pårørendelitteratur nå!

Nordnorsk Litteraturfest 2023

  • fredag 15. september — 19:00

Nordic Pub

Hva kan litteraturen fortelle oss om å være nær noen som er syke og/eller dør, og hvorfor er pårørendeerfaringen så sterkt til stede i litteraturen akkurat nå?

Til Nordnorsk litteraturfest kommer et panel av forfattere som gjennom litteraturen har undersøkt denne erfaringen, som i en forstand blir aktuell for alle mennesker i løpet av livet.

Therese Bakkevoll

Therese Bakkevoll (f. 1975) kjem frå og bur i Tromsø. Ho har studert ved Litterär Gestaltning i Göteborg og ved Forfattarstudiet i Tromsø, og jobbar som miljøterapeut. Ho har tidlegare hatt tekst på trykk i Signaler2019 og i Nye Nynorske Noveller: Slutten på historia. Tallboy er den første boka hennar.

Om romanen: Tallboy er ein roman frå innsida av psykiatrien der einsemd, overskridingar og begjær viskar ut grensene mellom kven som er frisk og kven som er sjuk. 

Therese
Foto: Marius Fiskum

Christine Nitter

Christine Nitter (f. 1969) jobber som lege og har gått på forfatterstudiet i Tromsø. Våkenetter er hennes debut som forfatter.

«Intenst trekantdrama mellom ho, han og døden. Våkenetter er ei sterk historie om kven ein blir når døden flyttar inn i det heilt vanlege livet utan varsel» – Marta Norheim, NRK

Christine
Foto: Marius Fiskum

Endre Lund Eriksen

Endre Lund Eriksen (f. 1977) har skrevet over 30 bøker for både barn og voksne. Helt siden brakdebuten i 2002 med boka Pitbull-Terje går amok har forfatteren blitt tildelt blant annet Havmannprisen, Kirke- og Kulturdepartementets litteraturpremie og Teskjekjerringprisen 2013 for sitt forfatterskap. Lund Eriksen er aktuell med boken Minus mamma (2022).

Om boken: Minus mamma er en spennende, morsom og litt trist historie om en mamma som er borte for alltid og den største gåten av dem alle: døden.
«Den er et høydepunkt i forfatterskapet. Eriksen lykkes godt med å skrive frem en jente som gjør seg større og sterkere enn hun faktisk er.» – Guri Fjeldberg, Aftenposten

Endre
Foto: Stine Friis Hals

Linda Nesby

Kveldens samtaleleder Linda Nesby (f. 1972) er professor i nordisk litteratur ved UiT Norges arktiske universitet – født i Tromsø, og oppvokst i Harstad. Hun har en doktorgrad om Knut Hamsuns forfatterskap, men har i de senere år særlig jobbet med selvbiografiske sykdomsfortellinger, såkalte patografier. I det siste har hun dreid fokuset til også å inkludere pårørendefortellinger, både selvbiografiske og fiksjonelle. 

Linda

Priser

Standard
150,-
Festivalpass
500,-
Arrangør
Nordnorsk Litteraturfest 2023

Annet

For de som har kjøpt festivalpass til Nordnorsk Litteraturfest 2023 kan man ta ut fribillett til dette arrangementet. Festivalpass må fremvises ved innslipp.