Denne gangen er det den franske filmen "Portrett av en kvinne i flammer" som vises under KinOmatisk. Fransk mat av Mat av Vahl inkludert i prisen.

«Trollbindende – som levende maleri» Hanne Marie Nord, Bergens tidende – terningkast 6

Om filmen:

Kunstneren Marianne ankommer en isolert øy i Bretagne på slutten av 1700-tallet. Hun har i oppdrag å male et portrett av den vordende bruden, Héloïse.

Flere har forsøkt å male Héloïse før, men som eneste mulige protest mot et arrangert ekteskap, nekter hun å la seg avbilde. Marianne utgir seg for å være en tjenestepike, som tar med Héloïse på daglige gåturer, hvor hun i det stille kan observere henne. Med hukommelsen som eneste verktøy blir portrettet ferdig, men gjengir det hvem Héloïse egentlig er?

PORTRETT AV EN KVINNE I FLAMMER er en usedvanlig vakker film om minner, vennskap, kjærlighet og sterke kvinner. Filmen er også en hyllest til de ofte glemte kvinnelige kunstnerne gjennom historien. En umiddelbar klassiker!

 

Céline Sciamma (f. 1978) er en av Frankrikes mest spennende regissører. Hun har laget en håndfull ikoniske filmer, hvor seksualitet, feminisme og kvinnelige karakterer alltid står sentralt. PORTRETT AV EN KVINNE I FLAMMER var en av de store favorittene på årets filmfestival i Cannes, og vant både prisen for beste manus og Queer-palmen.

 

«Årets filmhøydare» Camilla Laache, TV2 – terningkast 6

 

«Et fullkomment mesterverk. En av årets desidert beste filmer, og veldig sterkt anbefalt» Le Nguyen, FilmMagasinet – terningkast 6

 

«Uendelig vakker» Benjamin Yazdan, Klassekampen – terningkast 6

 

«Sensuell, malerisk og mesterlig» Britt Sørensen, Sørensens filmservice

Flere opplevelser:

30. apr
Atle Antonsen & Bård Tufte Johansen
06. mar
Bel Chorus: Ny dato! Magiske øyeblikk i 20 år
03. mar
Så som i himmelen Nordland Teater
06. feb
CreedenceMania - Cosmos Factory ´50 med Fortunate Sons

Våre samarbeidspartnere